Saturday, February 16, 2013

magazinul de sinucideri: vALLuntar 2

hello:*

sa incepem recenziile pentru vALLuntar 2 cu o carte citit mai de mult, dar careia nu ii facusem recenzia: "magazinul de sinucideri", de Jean Teule, o carte absolut delicioasa, la prima vedere usurica, foarte cinica, dar si profunda, dupa o scurta analiza.

pe scurt: in Orasul Religiilor Disparute, familia Tuvache, o familie cat se poate de sinistra, are un "magazin de sinucideri": vand tot felul de instrumente prin intermediul carora nefericitii isi pot lua viata: otrava, lame, pusti, streanguri, tot ce va trece prin cap. absolut fantastic mi se parea ca pungile de plastic erau gratis :)) naiba, daca mori ca ultimul amarat, macar sa nu trebuiasca sa dai bani pe ele. lumea lor intunecata este data peste cap in momentul in care se naste Alan, un baietel pe alocuri enervant de vesel. cartea urmareste apoi schimbarea magazinului, a vietii familiei, sub influenta acestui copil extrem extrem de energic si de fericit.

mi-a placut foarte mult cartea pentru ca nu e doar plina de umor, dar scriitorul, Jean Teule, are un stil foarte...nu stiu cum sa-i spun...face totul sa para foarte real, desi, sa fim seriosi, e cam improbabil sa existe un magazin de sinucideri. e efectiv genul de carte pe care ti-o poti imagina in cele mai mici detalii, ceea ce e foarte frumos.

in al doilea rand, am zis deja ca e o carte care se citeste foarte repede si usor, dar te si face sa te gandesti. ok, este o lume ingrozitor de neagra, de trista, de mohorata, insa totul se poate schimba prin aparitia unei persoane care face totul suportabil si chiar fericit. lucrurile nu sunt niciodata atat de rele incat sa nu poata fi reparate. absolut niciodata.

in al treilea rand, va recomand, daca aveti ocazia, sa vedeti si filmul, pe care eu l-am vazut la Animest. Va las aici trailerul, care sper sa va convinga :D

P.S 1: Nu uitati ca fiecare comentariu la aceasta postare duce la plantarea unui copacel, asa ca va astept parerile :D



33 comments:

  1. M-ai facut tare curioasa! Mai mult ca sigur la ceea ce ma gandesc eu cand vad titlul roamnului, nu are legatura cu povestea ... :) Am sa vad filmul in schimb, pana voi intra in posesia cartii! Te pup cu drag!

    ReplyDelete
  2. Având în vedere titlul, din câte ai povestit tu, povestea e diferită față de ce îmi închipuisem eu. Chiar m-ai făcut curioasă în legătură cu cartea asta. poate voi face și eu rost de ea la un moment dat :D

    ReplyDelete
  3. Animatia mi-a placut so if u guys want to read it, go right ahead.

    ReplyDelete
  4. Nu auzisem de cartea asta. Dar acum vreau sa o citesc asap :) Filmul il lasam pentru dupa lectura, sa nu se strice farmecul. Ty pentru recenzie :*

    ReplyDelete
  5. Eu am inceput cartea asta pentru ca auzisem multe lucruri bune despre ea insa face parte acum din categoria celor incepute si lasate (pentru mai tarziu). O termin eu la un moment dat, e subtirica si totusi n-am dus-o pana la final (poate pentru ca au aparut alte carti mai interesante sau poate chiar nu m-a atras). Sa vedem cand o termin ce verdict ii dau.

    ReplyDelete
  6. am tot dorit sa citesc cartea,dar nu am reusit sa o "prind",cred ca o trec pe lista de cumparaturi ca sa ma asigur ca o citesc curand ;)
    spor la plantat copacei ;)

    ReplyDelete
  7. Am auzit multe despre carte, dar cred ca faptul ca e asa micuta m-a facut sa o mai las sa astepte. Oricum daca o sa gasesc de imprumutat sigur o citesc.

    ReplyDelete
  8. Sună foarte interesant subiectul cărţii. Adică iniţial credeam că titlul "Magazinul de sinucideri" e doar o metaforă sau ceva ca să constat mai târziu că oamenii aceia chiar avea un magazin unde vindeau materiale cu care oamenii îţi puteau lua viaţa.

    ReplyDelete
  9. Am citit cartea, mi-a placut, dar n-am apucat sa vad filmul inca :(

    ReplyDelete
  10. Vaaaaai :o:o IUBESC comedia neagraaa!!! :o de carte nu promit nimic dar filmul il vad sigur! :o

    Copacel? :d Vreau si eu sa plantez un copacel :D

    ReplyDelete
  11. fain si filmul, tot la animest l-am vazut si eu, sper sa gasesc si cartea :D

    ReplyDelete
  12. Mi-ar placea si mie sa citesc cartea si sa vad si filmul.Am acceptat la inceputul anului o provocare, la mine pe blog, in ce priveste lectura cartilor dupa care s-a facut si film si pana acum nu am reusit sa citesc nimic din categoria asta.Deci o trec pe lista:)

    ReplyDelete
  13. Pentru comentariul meu sa plantezi un salcam:))

    ReplyDelete
  14. Am cerut şi eu cartea asta în vALLuntar 2 şi abia aştept să o citesc! Pare o carte bună, cel puţin din recenzie :)

    ReplyDelete
  15. Când am căutat ce cărți să comand de la editura All..initial am fost tentată de această carte dar apoi am renunțat pentru că mi-am închipuit că ar putea fi prea sinistră..tristă..dar se pare că nu este așa..

    ReplyDelete
  16. @Vasiliu Maria: dap, si filmul e ft ft tare

    @Maria: si pe mine m-a surprins placut povestea, in ciuda numelui

    @MrEdgar: yup yup :D

    @Irina: si eu prefer sa las filmele pentru dupa ce citesc cartea. de-aia inca nu m-am uitat la "sotia calatorului in timp":D

    @Mihaela: sa o termini, ca e ft draguta la final

    @piticidarvoinici: chiar o recomand :D

    @Addicted: dap, sau cand e vreo oferta pe vreun site :D si eu am asteptat pana am primit-o cadou :))

    @Stefana: da, e ft cinic, dar cu atat mai spectaculoasa e transformarea

    @Kadia: sa te uiti, e ft ft tare

    @Daniela: pai uite, contribui la plantat :D o sa iasa o padure in toata regula

    @child: ma bucur ca ti-a placut :)

    @Claudia: o sa ma uit pe blogul tau sa vad ce mai ai, ma inspir si eu :D

    @Bianca: promit:D

    @Kemet: sunt curioasa cum o sa ti se para si tie :D

    @Mihaela: chiar nu e, la vALLuntarul viitor sa o ceri cu incredere

    ReplyDelete
  17. am citit si eu cartea, la recomandarea unor prieteni si mi-a placut mult umorul negru si seriozitatea cu care descria diferitele procedee de sinucidere. teoretic era f serios, dar eu nu mai putea de ras! :))

    ReplyDelete
  18. @Irina: o sa incerc :)

    @Pitici voinici: ti-o imprumut eu daca vrei :)

    ReplyDelete
  19. Mi-a placut tare mult cartea asta. Scurta si faina, intr-o doza numai buna, zic eu.

    ReplyDelete
  20. Suna bine titlul Magazinul de sinucideri...mi ar placea sa o citesc intr-o zi!

    ReplyDelete
  21. :). Cred ca din cauza titlului n-am comandat-o prima oara cand am vazut-o. nu imi inchipuiam ce ar fi putut fi scris bine intr-o asemenea carte. dar.. se pare ca aparentele DIN NOU, inseala :)

    recunosc ca mie ii plac cartile cu mesaje motivationale

    spor la plantat :)

    ReplyDelete
  22. Nici pe asta nu am citi-o (inca), dar de acum este in wishlist :)

    ReplyDelete
  23. Eu am citit carticica in urma cu circa un an si mi-a placut foarte, foarte mult ideea cartii. Un viitor imaginat interesant. Si posibil :)

    ReplyDelete
  24. am citit si eu cartea acum vreo 2 ani si mi-a placut foarte mult. Teule demonstreaza ca un subiect tabu precum sinuciderea poate deveni savuros daca este abordat altfel. inca nu am vazut filmul care s-a facut dupa carte, o animatie interesanta, din cate mi-am dat seama din trailer.

    ReplyDelete
  25. Ce tare:D!
    trebuie sa citesc cartea si sa vad filmul:D

    spor la plantat copaci:P

    ReplyDelete
  26. Am citit cartea spre finalul lui 2012; îmi dorisem tare mult să pun mâna pe ea şi când am prins-o am dat-o gata dintr-o răsuflare. M-am amuzat de umorul negru al autorului pe tot parcursul cărţii, dar finalul mi-a şters de pe faţă orice urmă de zâmbet şi mi-a dat mult de gândit. Pare a fi o carte uşurică, însă poate surprinde.

    ReplyDelete
  27. Nu stiam de film, pare interesant.

    ReplyDelete
  28. Cred ca voi citi mai intai cartea iar apoi voi urmari si filmul, ca sa nu stric placerea cititului. :D

    ReplyDelete
  29. Vaaaaaaaaaai, cât de drăguţ! Sună superb, o să vreau şi eu să o citesc! :D Iar imaginea de pe copertă, cu baloanele colorate legate de ştreang, are un simbolism genial!

    ReplyDelete
  30. Am mai citit păreri bune despre cartea asta și mă tentează din ce în ce mai mult să o citesc și eu. Dar mă mai hotărăsc până când adun resurse pentru o nouă achiziție de carte.

    Mult spor la citit și plantat, și te aștept să vezi și alegerile mele!

    ReplyDelete
  31. Uitasem de cartea aceasta si doar imi propusesem de mult sa o citesc. Trebuie sa o caut, altadata mereu imi iesea in cale. Spor la plantat copacei!:)

    ReplyDelete
  32. Abia aștept să pun mâna pe cartea asta ^_^

    ReplyDelete

Read more: http://genuinecontent.blogspot.com/2013/02/JQuery-for-facebook-like-box-pop-up-widget-for-blogger.html#ixzz2Po9BCPk9