Sunday, December 19, 2010

biological destiny part 1: dress to impress

Dat fiind ca in ultima vreme vad din ce in ce mai multe fete de varsta mea (sau doar putin mai mari decat mine) care urasc barbatii din ce in ce mai rau, in care spiritul (sau educatia) feminist este din ce in ce mai vizibil, m-am gandit sa ma uit putin mai obiectiv la toate conceptele "feministe" (a se citi de femeie puternica si independenta) pe care le am si eu. (nu ma voi lua de chestii de genul barbatii sunt toti niste porci si alte alea. doar lucrurile in care la un moment dat am crezut si eu sau in care cred si acum in momentele cele mai low :)) ).

Primul lucru la care m-am gandit e si cel mai superficial, cel mai la indemana. Batand destule magazine mari in cautare de cadouri de Craciun am vazut si tone de haine. Evident. Haine puse frumos pe manechinele perfecte, fara nicio scama, de negrul cel mai negru si sclipindu-le toate paietele (pentru ca bineinteles ca nu lipseste niciuna). Ok, multe haine. Ca sa nu ma abat de la subiect, feminismul in poveste? Nu pasiunea femeilor pentru haine, asta a depasit de multe orice fel de miscare sociala (asta se accepta si atat!|) ci criteriile in functie de care ne alegem hainele.

Da, bine, stiu, casual, de seara, office bla bla. Dar nu la asta ma refer. Problema e ca majoritatea dintre noi (printre care si eu, again, nu-s chiar asa de ipocrita) urlam sus si tare ca ne imbracam exclusiv pentru bunastarea noastra, ne dam cu pumnii in piept (sau ma rog, p-acolo, cat sa nu doara prea rau) despre cum nu dam doi bani pe ce zic ceilalti despre noi si afirmam furtunos ca (doamne fereste) barbatii de langa noi au vreun rol in garderoba noastra. Acum n-o dau nici in extrema cealalta, zicand ca barbatii sunt cei care ne aleg hainele (ca ar fi putin trist sa se intample asta, sorry guys), dar sa recunoastem ca nu pentru noi ne imbracam, ci pentru ei.

Ok, acum coborati-va spranceana si ganditi-va putin. Alegem ceva in care sa aratam bine, dar nu noi ne vedem in oglinda, ci ei sunt cei care ne privesc. Si daca prietenul/sotul/amantul ne-ar spune in fata "pisi, nu pot sa sufar felul cum te imbraci", dupa ce am face pe durele si am zice "hai da-te-n pisici, ma doare pe mine undeva de ce zici tu", dupa ce ne-am ridica cerul care ne-a cazut in cap, ne-am duce tinta la sifonier gandindu-ne la cum am putea salva ce avem sau la locuri de unde putem lua ceva nou. Si asta mi se pare valabil nu doar la iesirea cu prietenul/sotul/amantul ci la intalnirile de orice fel in care se intampla sa fie si barbati. Si daca nu sunt barbati (ma refer aici la intalniri de serviciu poate) una din acele femei sigur are rolul de mascul in poveste, emana forta si importanta. So, we want to look our best for them.

Si inainte sa imi dati in cap, spuneti-mi doar: de cate ori ati stat o ora in oglinda inainte sa mergeti cu prietena cea mai buna la o cafea?

No comments:

Post a Comment

Read more: http://genuinecontent.blogspot.com/2013/02/JQuery-for-facebook-like-box-pop-up-widget-for-blogger.html#ixzz2Po9BCPk9