Sunday, November 10, 2013

book review: the perks of being a wallflower

morning book bloggers :*

in weekend am citit si eu in sfarsit the perks of being a wallflower, de stephen chbosky (aparuta si la noi la editura trei ). mai demult nu imi placea sa citesc o carte dupa ce am vazut filmul, dar se pare ca usor usor ma dezobisnuiesc de chestia asta. cred ca e important sa fi vazut filmul acum ceva vreme, asa incat sa nu mai tin minte detaliile :))

filmul mi-a placut mult, dar cartea a fost absolut geniala.

long story short: charlie este un adolescent tulburat, a carui viata a fost marcata de sinuciderea matusii lui, pentru care se simte vinovat. faptul ca un alt prieten bun s-a sinucis n-a ajutat foarte mult. la liceu e un elev singuratic, pana se imprieteneste cu sam si patrick, doi copii care mie mi-au dat senzatia de oameni cool, in ciuda faptului ca nu faceau parte din grupul celor populari.cartea urmareste viata lor intr-un an de liceu, cu legaturi romantice, experimentari cu droguri, crize existentiale tipice varstei (sau putin exagerate).

ce mi-a placut mie: daca ar fi sa numar cate citate mi-au ramas in cap, am sta aici pana maine. asadar, ador stilul de scriere. din film nu stiam/nu mai tineam minte ca e sub forma unor scrisori narat totul. si asta mi-a placut mult. povestea in sine nu e complet iesita din comun, dar e atat de frumos scrisa, incat te prinde, iar trairile personajelor sunt extrem de vii. pentru ca am vazusem filmul, auzeam mereu melodiile din film, care-s absolut geniale si care se potrivesc de minune cu starea cartii :D sunt absolut convinsa ca daca citeam cartea asta la 16 ani, ar fi fost cartea mea preferata. acum e o carte care mi-a placut ft ft ft mult.

i-am dat pe goodreads 5/5

voi ati citit-o? ce impresie v-a lasat?

ps: va las aici trailerul, in caz ca nu ati vazut inca filmul.

6 comments:

  1. N-am citit, dar am sa o citesc, a fost foarte convingator postul tau!

    ReplyDelete
  2. E geniala, mi-a placut si mie enorm, mai ales ca am citit-o la 15 ani :)
    Frumoasa recenzia!

    ReplyDelete
    Replies
    1. multumesc! as fi vrut si eu s-o citesc la 15 ani :(

      Delete

Read more: http://genuinecontent.blogspot.com/2013/02/JQuery-for-facebook-like-box-pop-up-widget-for-blogger.html#ixzz2Po9BCPk9