Wednesday, November 6, 2013

book review: o suta de nume

hey hey :*

azi o sa va povestesc despre o carte super cute, super girly, super chick flick-y, dar fara sa fie "vomitiva": O suta de nume, de Cecelia Ahern. (autoarea P.S.: I love you)  Am vazut-o si eu pe Cecelia, caci am fost la lansarea cartii. A fost o seara super frumoasa si tipa e ft ft bubbly. Ar cam trebui sa incetez cu superlativele, nu?

Long story short: Katy este o jurnalista care a reusit sa se implice intr-un scandal monstru, care i-a infundat grav locul de munca. Pe cale sa fie concediata, se duce sa caute ajutor la o prietena, Constance, tot jurnalista. Ultima intrebare pe care Katy apuca sa i-o adreseze (caci Constance era in spital) este "care e povestea pe care ai vrut mereu s-o scrii?". Raspunsul este vag: Constance ii spune sa se duca la ea acasa si sa ia un dosar si sa i-l aduca inapoi la spital. Constance moare, iar Katy ramane cu un dosar din care nu intelege nimic: o suta de nume, aparent fara nicio legatura. Pe tot parcursul cartii, Katy incearca sa scrie articolul, incercand sa gaseasca un numitor comun intre cele 100 de persoane.

Ce mi-a placut mie: ca nu este o carte suuuuuuper romantica. Nu e romantica mai deloc, as putea spune. E genul de carte care iti arata povestile de viata a mai multor persoane, din care eu cel putin am mereu cate ceva de invatat. Cel mai mult mi-a placut povestea lui Birdie, care, fiind ft bolnava cand era mica, a pus un pariu la casa de pariuri ca va trai pana la 85 de ani. S-a imbogatit bine femeia :D E o carte chiar ft draguta, v-o recomand.

I-am dat pe Goodreads 4/5 :D


4 comments:

  1. Un punctaj destul de bun, ma bucur ca ai avut ocazia sa o intalnesti pe autoare. Este geniala, iubesc cartile scrise de ea , are un stil umoristic si romantic destul de bine dezvoltat, iar cartile ei se bazeaza pe povesti de viata . Ceea ce i da o nota in plus de naturalete

    ReplyDelete
    Replies
    1. da, ai zis cum nu se putea mai bine. e super tipa

      Delete
  2. Ma bucur mult pentru ca ai cunoscut-o pe Cecelia. Cartea este minunata ! Astept ultimul ei roman, sa fie tradus cat mai repede ! :)

    ReplyDelete

Read more: http://genuinecontent.blogspot.com/2013/02/JQuery-for-facebook-like-box-pop-up-widget-for-blogger.html#ixzz2Po9BCPk9