Friday, August 19, 2011

oh tres french



bai ma stiti doar: eu cu britanicii pana la moarte, imi curge porridge prin vene si am inima in forma de turn, asa ca mi se pare cat se poate de firesc sa nu-mi placa francezii.

ei bine logica e partial corecta in cazul asta: niciodata nu o sa renunt o invitatie in Franta (care se ofera?), o sa fiu mereu innebunita dupa produsele de patiserii si astept cu nerabdare iarna, cand o sa pot sa ma imbrac all french, cu bereta si tot tacamul.

cu toate astea, sa mor de nu-s snobi ma :)) pe bune acu. tot ce e french e classy, chic, cum mai vreti sa-i spuneti. ba ma lesi? ma uitam azi de dimineata la stiri si era un reportaj despre cinele romantice pe malul marii/lacului. si intrebau patronii restaurantelor ce le ofera clientilor iubareti. din blabla-on si blabla du blabla-frrrromage nu iesea ala. da ce nene? nu poti sa fii romantic cu o friptura si niste mici? de ce naiba tot ce aduce aminte de franta ne duce cu gandul la inimioare si romance? recunosc ca asta facea si pentru mine pana acum ceva vreme, cand deja totul a inceput sa mi se para ultra fortat. adica mai da-te frate-ncolo, ca suntem in Romania si iau masa cu Gigel, nu cu Pierre langa Turnul Eiffel.

si la acest meniu select trebuie NEAPARAT asortata o sampanie frantuzeasca, evident, cu atat de multe bule incat iti iei zborul.

spuneti-mi ca-s lipsita de gratie si feminitate daca vreti, dar zau ca prefer fish and chips pe ziar de la un nene gras si rosu decat o portie minuscula si fancy de la un bucatar inalt si slab care isi invarte mustatile :|

9 comments:

  1. Hmmm, nu, cu mici nu stiu daca as putea fi romantica, micii ma fac sa ma gandesc la tipi soiosi cu burta p'afara si la sarbatori unde te duci ca sa consumi si ca sa te imbeti:))
    Prefer Anglia dar si Franta are frumusetile ei:D

    ReplyDelete
  2. Hai ca si Anglia are ceainariile alea romantice:))=P~

    ReplyDelete
  3. trei lucruri mi-au trecut prin minte citind post-ul ăsta (şi cum nu-mi pot ţine niciodată gur--ăăă--tastatura, le voi spune pe toate, că doar nu degeaba îmi place mie să las comentarii lungi :p) aşadar:

    1. branduire, branduire, branduire! dacă toată lumea ne învaţă că cea mai sofisticată mâncare e cea franţuzească, nici nu-i de mirare că percepţia s-a încetăţenit. e un stereotip cultural, a mental schema, cum vrei să-i zici, întărit prin tot felul de producţii, de la filme ca "julie and julia" la desene animate ca "ratatouille". şi nu numai de "sofisticare" e vorba aici, ci de un amestec de sofisticare şi romantism. şi bucătăria japoneză, de exemplu, e sofisticată, dar cine o asociază cu o cină siropoasă în doi? :-??

    2. nu tot ce e mâncare franţuzească e romantic. am mâncat la Nisa un fel de tocăniţă de... maţe. era bună, dar dacă cineva îmi spune că e romantic, îl invit să mănânce numai de-aia în luna de miere! :p

    3. dar până la urmă, CE e romantismul ăsta, frate? (uite, poate ar trebui să faci un post despre branduirea romantismului, cred că ar ieşi ceva interesant!). dacă eşti super îndrăgostit de o persoană, ţi se poate părea minunat şi să mâncaţi împreună biscuiţi pe bancă în parc sau pâine cu pateu într-o cameră de cămin. "romantismul" (whatever that is) stă în CU CINE mănânci, nu CE mănânci.

    zic şi io... :)

    ReplyDelete
  4. cat imi place simtul tau al umorului ;))

    ReplyDelete
  5. noi suntem in Romania, aici ne-am nascut, aici am trait primele clipe de dragoste, idile, etc., asa ca in Franta s-au nascut ei cu dragostea lor...si cu mancarea lor...

    ReplyDelete
  6. Eu iti dau dreptate sa stii! :))

    ReplyDelete
  7. :)) si eu iti dau dreptate. Cand auzi de Franta, te gandesti neaparat la Paris, la turnul Eiffel, ps, stiati ca statuia libertatii e creata de Gustave Eiffel, care a inaltat si tunul Eiffel? si ca structura a fost construita de un inginer roman? :-? asta cu inginerul roman e tare, hai sa fim mandrii :)) apropo, imi place simtul tau al umorului :d

    ReplyDelete
  8. Da... îmi place. Problema e că nu francezii sunt snobii. Nu. Snobi sunt ăia care tânjesc, copiază şi ridică la rang de clişeu stilul lor. Cât priveşte stilul românesc deja îmi vine în cap un meniu: ceafă, şpriţ şi papanaş cu "zmântână".

    P.S.
    Vezi că şampania franţuzească e un pleonasm culinar.. sau mai bine zis oenologic.

    ReplyDelete

Read more: http://genuinecontent.blogspot.com/2013/02/JQuery-for-facebook-like-box-pop-up-widget-for-blogger.html#ixzz2Po9BCPk9