Saturday, August 27, 2011

marriage pre-life


zilele trecute rasfoiam facebook-ul si am dat de o fosta colega care se casatoreste. da, da, ati auzit bine, la 21 de ani! Nu mai zic ca o alta tipa din liceu a fost mireasa acum 2 ani, cred.

Frati-miu era complet socat: ba razand ba plangand zicea "cum frate sa-ti strici viata in halul asta?" si tind sa-i dau dreptate.

Don't get me wrong, nu sunt neaparat impotriva institutiei (desi cred ca juramintele ar trebui schimbate in "pana divortul ne va desparti" si cred ca ce dumnezeu uneste poate sa dezbine un judecator), dar eu am o problema mai mare cu varsta: 21 de ani? serios???? de cand nu mai e asta timpul iesitului in oras? al distratului? al invatatului? de cand au fost inlocuite shoturile cu scutece si barfele cu chilotii barbatului?

De ce acum? why not enjoy life a bit?

7 comments:

  1. nici eu nu sunt de acord cu casatoriile astea la varste fragede, probabil va regreta alegerea facuta .

    ReplyDelete
  2. Iubirea e oarba... Si nu stiu cat poate rezista o astfel de casnicie in zilele noastre. Dar timpul le rezolva pe toate. Si sincer acum, credeti ca daca nu s-ar casatori ar fi altfel?
    Pe de alta parte, eu nu pun mare pret pe aceasta "institutie". Nu am nevoie de un certificat si un inel sa imi dovedeasca persoana de langa mine ca imi va fi alaturi mult timp, cu tot ce presupune asta. Plus ca s-a dovedit de multe ori ca persoanele casatorite se despart mai repede decat cele necasatorite.

    ReplyDelete
  3. Pe mine nu ma mir, am fosta colega(are 20 de ani), de fapt mai multe, care au facut puradei :| deja :-??

    ReplyDelete
  4. La 21 de ani eu văd o singură problemă: ei chiar sunt conștienți în ce se bagă?

    Astea cu... vai nu mai ieși, nu te mai distrezi, nu mai înveți, nu te mai bucuri de viață. Mie mi se par prostii. Poți să ieși, să ai prieteni, să te distrezi, nu te leagă nimeni de calorifer. Și dacă te leagă, ai greșit undeva... ar trebui să fie același lucru... ai o relație, numai că oficializată, și gata. În facultate e ca și cum ai avea o colegă de cameră... numai cu avantajele unui iubit. :lol:

    ReplyDelete
  5. Hmm, nici pentru mine nu ar fi fost ok, eu cred ca decizia casatoriei trebuie sa vina la maturitate, in urma unei relatii. Dar e decizia ei si daca ea e fericita... I don't get it, dar nu toata lumea e ca noi :).

    ReplyDelete
  6. Nu știu dacă vârsta îți garantează o căsnicie fericită ori ba. La 21 de ani nu poți spune că ești chiar copil și nu știi în ce te bagi.Probabil că i-au mai explicat și alții mai maturi decât ea că o căsnicie nu e doar romantism și inimioare roz, dar decizia a fost numai a ei.
    Eu am o prietenă care s-a măritat tot la 21 de ani și acum, după 4 ani, este foarte fericită.
    Pe de altă parte am prieteni căsătoriți la +30 de ani care au divorțat.
    A te căsători nu (mai) înseamnă să-ți pui basmaua pe cap și să te muți în bucătărie ori să rupi toate legăturile. Poți să faci aceleași lucruri ca înainte. Că trebuie să faci curățenie ori să bagi la spălat niște rufe, asta e altceva, dar e ca și cum ai fi la facultate ori departe de mama și trebuie să-ți gătești ori să-și speli singură.
    Lucrurile stau altfel când vine un copil. Atunci chiar că o lași mai moale cu distracția, dar bănuiesc că bucuria de a avea un copil este mai mare decât cea de a merge în club :) Fiecare își stabilește prioritățile și știe cel face fericit....

    ReplyDelete
  7. Fiecare e free sa aleaga ce vrea si de cand vrea...Poate unii sunt maturi la varsta aia,nu ca altii...Daca pe tine te-ar apuca acum sa te mariti nu ti-ar conveni sa fi criticata, pt ca e alegerea ta si viata ta; deci nu sunt de acord cu asta...no offence :)

    ReplyDelete

Read more: http://genuinecontent.blogspot.com/2013/02/JQuery-for-facebook-like-box-pop-up-widget-for-blogger.html#ixzz2Po9BCPk9