Sunday, July 3, 2011

forgive me father





eu mereu am mers pe principiul "forgive, but don't forget". imi ocup creierul cu chestii inutile, dar mi-e aproape imposibil sa uit chestii pe care altii mi le-au facut, pe care eu le-am facut altora, pe care eu mi le-am facut mie insami, desi nu mai invinovatesc.





nu numai ca ma enerveaza de mor oamenii care judeca in stanga si-n dreapta, pretinzand ca ei niciodata nu au facut nimic rau sau ca nu ar face, dar uneori chiar vad greselile astea ca pe ceva care, desi nu trebuie incurajat, sunt bine venite pentru mai tarziu. ma refer aici la multe exemple: neinvatat la timp, purtat whorish, baut prea mult, mintit in draci, ratat sanse. unele dintre ele au consecinte grave, dar atata vreme cat traiesti sa-ti pui povestea, sunt benefice.





nu merg pe ideea din greseli se invata, mi se pare semi crappy (poate doar la scoala, daca zici ca londra e capitala ungariei si rade toata scoala de tine, atunci da), dar iau mereu in calcul cum m-am simtit eu dupa ce am facut o tampenie si am fost si prinsa. si aia ma impiedica sa nu mai fac exact aceleasi lucruri. o sa fac altele, la fel de rele poate, dar tinand mereu in minte ce-am facut sau ce-au facut altii.





care iarta? care uita? sau niciuna?

4 comments:

  1. daca ceea ce a facut o persoana este mereu in gandul tau inseamna ca nu ai iertat-o...
    nu se poate sa ierti si sa nu uiti..daca ierti lasi in trecut raul...
    nu am putut citi tot:D
    dar o sa revin:)

    ReplyDelete
  2. Hmmm, am citit undeva o chestie cum ca noi nu avem puterea de a ierta in totalitate, noi scuzam, doar Doamne-Doamne iarta, asta chiar mi-a dat de gandit, si cand fac vreo prostie imi cer scuze, nu iertare :)

    Iertarea o poate obtine cineva si fara sa-si ceara scuze ceva gen(l-am iertat ca nu stiu ce a facut) dar acel cineva daca nu isi cere scuze,sau nu il duce mintea nu va stii niciodata unde sau cand a gresit, de aceea e important sa stii sa te scuzi si sa astepti acceptarea scuzelor.

    Ce e mai umilitor pentru unii decat sa zica "imi cer scuze", "imi pare rau"? hahaha, asa fac ce vor si isi zic "eh, ma iarta si de data asta!", nu stiu exact cum sa explic dar poate intelegi unde bat eu.

    Eu scuz, ca sa zic asa, dar nu uit.
    Te pup , mersi de vizita:D

    ReplyDelete
  3. "Învaţă din greşeli" e o idee genială. Da, ai dreptate, e semi-crappy, dar nu pentru că nu e plauzibilă ci pentru că e nasol să înveţi din propriile greşeli, fiindcă trebuie să suporţi şi consecinţele acestora. O soluţie inteligentă ar fi să înveţi din greşelile altora. Oricum... un lucru e cert, oamenii nu vor învăţa niciodată din realizări. Rostul învăţăturii e acela de a ne împiedica să facem lucruri greşite, iar pentru a putea face asta trebuie să ştim ce înseamnă un lucru făcut greşit.

    ReplyDelete
  4. poate tu nu mergi pe aceasta idde, dar eu am invatat multe din greseli, desi cateodata nu ma pot abtine si fac iar, dar numai de nevoie:D

    ReplyDelete

Read more: http://genuinecontent.blogspot.com/2013/02/JQuery-for-facebook-like-box-pop-up-widget-for-blogger.html#ixzz2Po9BCPk9