Monday, September 2, 2013

book review: eat, pray, love

hello hello :*

va anuntam aici ca luna trecuta am primit o tona de carti, printre care si Eat, Pray, Love de Elizabeth Gilbert. (a fost tradusa la editura Humanitas) Am vazut filmul acum ceva vreme si mi s-a parut un film de duminica perfect: nu te face sa gandesti prea mult, are peisaje si replici frumoase, e super relaxant.

Desi de obicei nu citesc cartea dupa ce am vazut filmul, am zis sa incerc. Cateva zile mai incolo am ajuns la concluzia asta:

Long story short: Liz e o scriitoare a carei viata pare ca nu se indreapta nicaieri: e proaspat divortata, relatia ei de dupa casatorie, cu David, nu e nici ea prea buna, ajunge sa fie complet nefericita. In urma unei vizite in Bali, se hotaraste sa isi ia un an liber, in care sa calatoreasca in 3 destinatii: Italia, India si inapoi in Bali. Prima parte, cea in care ajunge la Roma, surprinde lunile de placere, de decadenta, de mancare buna, conversatii frumoase, mici placeri. In a doua, in care sta in India, la un templu, incearca sa se regaseasca, intra in contact cu/...her inner self (suna aiurea "eul interior", nu credeti?), mediteaza foarte multe si, evident, se roaga. In ultima parte (cea mai tare, dupa parerea mea), combina placerile cu regasirea si ajunge sa isi faca prieteni si sa intalneasca din nou iubirea. Ideea e ca fiecare dintre noi trebuie sa ajunga la un echilibru intre placerile fizice si cele spirituale, ceea ce mi se pare foarte corect.

My opinion: tema cartii imi place foarte mult, dar stam mai prost cu executia :)) problema foarte mare pe care o am e dusul la extrem: se duce in Italia, se ingrasa 10 kg de la atata mancare (care, apropo, e bull shit, am stat si eu in Italia 4 luni si am slabit chiar :)) mananci mult la inceput dar dupa....) apoi hop in India la meditatie, yoga si tacere si dupa brusc gaseste echilibrul. Mi se pare cam trasa de par faza, sincera sa fiu. In al doilea rand, pe ea imi venea s-o iau la palme si pumni. Vorba unei tipe, cum naiba sa te vaicaresti atata cand toate calatoriile astea sunt platite de editura ta?! CUM?! E super smiorcaita tipa, se vaita intr-una si e pur si simplu enervanta. Julia Roberts e muuuuult mai OK in film. (trailerul aici)

I-am dat pe Goodreads 2 stele din 5 :-)

Voua ce v-a placut mai mult: cartea sau filmul?

10 comments:

  1. nu stiu nici cartea nici filmul, bravo tie ca citesti :*

    http://frombeautywithlove.blogspot.ro/

    ReplyDelete
  2. mi se pare genial . Tare mult imi doresc sa o citesc si eu, cred ca azi am vazut undeva intr-un tur al bibliotecii , e genial .

    ReplyDelete
    Replies
    1. merita citita; poate doar eu sunt nemultumita :)) oricum, e o experienta in sine cartea asta

      Delete
  3. Chiar îmi doream de mult timp să cumpăr cartea, dar am citit în câteva recenzii că ar fi prea comercială. Apreciez opiniile sincere. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. eu iti zic sincer ca n-as fi dat banii pe ea si acum sunt de aceeasi parere. la cat de multe carti de care sunt aproape sigura ca-s awesome exista, imi aleg cu grija cumparaturile :)) cred ca se gaseste si varianta pdf pe undeva, daca nu, pot eu sa ti-o imprumut :D

      Delete
  4. Voiam sa iti spun de cand am vazut ca ai scris despre cartile lunii august dar am zis ca mai bine ma abtin ;)) Si eu am asteptat cu sufletul la gura sa o citesc dar am fost foarte dezamagita. Partea a doua (Si am spus DA) e si mai si ;)) Clar filmul a fost mai tare, desi de obicei e invers...

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)) multumesc ca nu mi-ai taiat avantul de la inceput :)) da, e ciudat cand filmul e mai bun, dar se mai intampla, se pare. :D

      Delete
  5. Trecand peste faptul ca intr-adevar a sarit calul cu mancatul in Italia, prima parte mi-a placut tare mult, mi se pare ca a suprins foarte bine farmecul vietii de acolo si culoarea locala. Dar partea a doua a fost groaz-ni-caaaaaaaaaa. Nici partea a treia nu m-a incantat, prietena aia pe care si-a facut-o ea ma calca pe nervi incontinuu. Eu am taraganat cartea vreo luna dupa faza cu plecatul din Italia ca mi se parea un bullshit faza cu India.

    ReplyDelete
    Replies
    1. da, si la mine a mers mult mai incet dupa italia :))

      Delete

Read more: http://genuinecontent.blogspot.com/2013/02/JQuery-for-facebook-like-box-pop-up-widget-for-blogger.html#ixzz2Po9BCPk9