Thursday, May 23, 2013

may book haul

hello hello :*

va anunt inca de la inceput ca e prima data cand fac un book haul:D Yay! Voi pune la descrieri ce se gaseste pe site-ul editurii. Va astept in comentarii parerile despre carti si mai ales sa imi spuneti daca este una in mod special careia ati vrea sa ii fac recenzie :D

puteti vedea in poza ca mai a fost o luna bogata in carti: 6 la numar. Sper ca si iunie sa fie la fel, ca doar vine bookfestul :D

sa le luam pe rand, de jos in sus :D

1. Prefectul - Alastair Reynold
În secolul al XXV-lea, apogeul civilizaţei umane îl constituie Inelul Sclipitor: 10.000 de habitate orbitale, cu o populaţie de 100 de milioane din jurul planetei Yellowstone, aflată în sistemul Epsilon Eridani. Habitatele reprezintă forme diverse de societăţi, legate însă toate prin practicarea demarhismului – forma finală a democraţiei, care este protejată de prefecţi.

2. Jurnalul Fericirii - N. Steinhardt
„Jurnalul fericirii este in egala masura o opera de bilant existential (asemenea Luntrei lui Caron a lui Lucian Blaga), dar si una conturind devenirea si cristalizarea unei constiinte – in toate componentele ei: teologica si morala, civica si politica, estetica etc.”
„O carte splendida, amestec inextricabil de notatie cotidiana, amintire, confesiune, hermeneutica, humor, tragedie, istorie, universalitate, metafizica, fiziologie, citate de lectura... N. Steinhardt dovedeste aceeasi uluitoare forta de patrundere in adevarul lucrurilor dincolo de coaja groasa a locului comun. Literatura noastra s-a imbogatit cu o carte de prima mina, la care vom simti nevoia sa ne intoarcem nu o data, in clipe de restriste, dar si de bucurie.” (Nicolae Manolescu)

3. The language instinct - Steven Pinker
Cum "stim" sa vorbim?
In aceasta carte de referinta, Steven Pinker cum limba face parte mai degraba din mostenirea noastra genetica, decat dintr-un construct cultural. De la ADN-ul din care este alcatuit creierul nostru pana la pontificarea ziaristilor, Pinker distruge miturile despre limba, potrivit carora copiii invata sa vorbeasca imitandu-si parintii, standardele gramaticale sunt in declin, limba engleza sfideaza logica - dezvaluind instinctul uman innascut de a comunica

4. Luminile din septembrie - Carlos Ruiz Zafon
Un misterios fabricant de jucarii traieste retras intr-o vila uriasa, populata de fiinte mecanice si umbre ale trecutului. O enigma pluteste in jurul unor lumini ciudate, care stralucesc in negura ce inconjoara insula farului, iar in inima padurii se ascunde o creatura de cosmar. Astfel se tese misterul ce-i va uni pentru totdeauna pe Irene si Ismael, in timpul unei veri magice in Golful Albastru. Un mister care-i va face sa traiasca cea mai emotionanta aventura intr-un univers labirintic de lumini si umbre.

5. Oceanul e fratele meu - Jack Kerouac
Oceanul e fratele meu este o antologie de texte inedite, care contine, printre altele, asa-numitul „roman pierdut“ al lui Jack Kerouac, prima sa scriere de anvergura, descoperita recent printre hirtiile personale ale autorului. Volumul mai include primele texte in proza si dramatice ale lui Kerouac, un jurnal inedit din anii de colegiu, precum si corespondenta sa cu un prieten din adolescenta, Sebastian Sampas, ce dezvaluie istoria unui grup literar numit Prometeicii si aduce informatii inedite despre perioada de formare si maturizare intelectuala a prozatorului american.
Din paginile cartii se degaja un idealism si un avint adolescentin cuceritor, ce capata o nota tragica in anii celui de-al Doilea Razboi Mondial. Iar pentru cititorii pasionati ai autorului beat si pentru cei interesati de evolutia sa acest volum este un instrument indispensabil, caci dezvaluie inceputurile carierei scriitoricesti a lui Jack Kerouac.

6. Punctul Omega - Don DeLillo
Punctul Omega, cel mai recent roman publicat de Don DeLillo, cauta in mintea si sufletul unui intelectual, recrutat de serviciile secrete sa ajute la teoretizarea razboiului, argumentele din spatele atitor morti ignorate de propaganda si strategiile militare. Protagonistul, Richard Elster, pensionar de-acum, s-a retras undeva in desert, in cautarea spatiului originar, insotit de fiica sa si de un tinar regizor de film care isi doreste sa faca un documentar cu batrinul profesor. Cei trei ajung sa traiasca intr-o intimitate ciudata, plina de momente de tandrete, aproape ca intr-o familie. Insa un eveniment infiorator pune capat traiului lor detasat de lume, lasind misterul sa bintuie peisajul desertului si al mintii.


P.S: trebuie sa marturisesc ca o mare carte din carti au fost primite:D in iunie promit sa le cumpar pe majoritatea :D6 comments:

 1. Interesante carti ar fi una care ma atrage si mi-ar face placere sa-i vad recenzia si anume prefectul.
  Sa te bucuri de noile tale achiziti sa le stapanesti sanatoasa si lectura placuta

  ReplyDelete
  Replies
  1. multumesc! voi face recenzie pt prefectul dupa ce o citesc :D

   Delete
 2. Toate mi se par interesante :) Am văzut că citești Invitație la vals, de abia aștept să îți citesc recenzia :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. deocamdata nu m-a prins in mod special (am citit cam 100 de pagini), dar sper ca in weekend s-o termin si sa-i fac recenzia :D

   Delete
  2. invitatie la vals am citit-o mi-a placut multt de tottt. si o scrisoare de dragoste si elevul dima dintr-a saptea

   Delete
  3. elevul dima dintr-a saptea si mie mi-a placut ft ft ft mult :x

   Delete

Read more: http://genuinecontent.blogspot.com/2013/02/JQuery-for-facebook-like-box-pop-up-widget-for-blogger.html#ixzz2Po9BCPk9