Wednesday, March 21, 2012

nu intoarce spatele sanatatii



hello hello

Nu vreau sa va stric frumusete de zi cu un subiect trist, dar pe cuvant ca merita atentia voastra macar 5 minute: cancerul de col uterin.

Nu pot nici sa intru in detalii medicale, pentru ca spre rusinea mea, nu stiu foarte multe. Pot insa sa va zic ca muuuult prea multe dintre noi (aici vorbesc cu fetele doar, baietii mai incolo) staaam asa ca toantele, ne spunem "noua nu are cum sa ni se intample, e ok:-j" ca pana la urma sa ajungem la spital si sa ne zica un nene in halat "ne pare rau".

Mai stiu si ca foarte multe dintre voi o sa zica "dar eu nu am facut nimic "slutty", nu am umblat cu 100 de tipi, nu am facut-o fara, nu am cum sa am vreun virus, ce-mi trebuie?". asta a fost si reactia mea initial, dar mi-am dat seama ca nu e chiar asa.ei bine, ne trebuie tuturor macar un test. atat. cred ca ne suntem datoare cu o ora din viata, ca sa avem un an de liniste. vorbesc aici de testul babes papanicolau. atat trebuie.

Mai stiu si ca multe fete (printre care si eu) au frica asta de ginecolog. si pe langa frica, mai e si gandul ca te duci "doar cand e nevoie". doar in caz de bube, avorturi si anticonceptionale. nu mai bine mergem macar o data pe an si ca sa primim vesti bune?

In concluzie, cancerul se poate detecta din timp daca, doamne fereste il are cineva. Se poate vindeca, daca doamne fereste il are cineva. Dar mai ales se poate evita!

Am scris acest post cu ocazia unui eveniment organizat de Asociatia Studentilor de la Limbi Straine: ei, cu sprijinul celor de la MedSana, vor face o adunare mare mare, joi, 22 martie, la 16:00, la Casa de Cultura a Studentilor, Bucuresti, la care vom afla si noi mai multe despre cancerul de col uterin, vom primi vouchere de la Medsana pentru un test Babes Papanicolau, plus o groaza de alte surprize, toate daca veniti maine. Mai multe detalii aici.

Ne vedem acolo!

4 comments:

  1. stiu ca poate fi foarte periculos :(

    ReplyDelete
  2. Ai drepatate...cu sanatatea chiar nu e bine sa te joci.Problema noastra e ca asteptam sa ni se intample ceva,ca mai apoi sa mergem la un control.

    ReplyDelete
  3. Uoof, ce-i si cu "cancerul de col uterin"! :-j Eu nu stiu ce sa cred...peste tot pe internet, spune ca vaccinul pentru cancer de col uterin..(apropo, de ce se face? :-? ) este defapt nu stiu ce arma cu care nu stiu cine incearca sa ne.."sterilizeze" ca sa ajunga sa conduca lumea sau mai stiu ce rahat...:-j nu inteleg NIMIC :)) Cat despre mersul la ginecolog... Nu prea pot merge decat cu mama... si cu ea nu vreau sa merg :)) gata :)) tac :))

    ReplyDelete
  4. Cand te gandesti ca avand acces la atat de multe informatie, se intampla atat de multe nenorociri...

    ReplyDelete

Read more: http://genuinecontent.blogspot.com/2013/02/JQuery-for-facebook-like-box-pop-up-widget-for-blogger.html#ixzz2Po9BCPk9