Tuesday, January 28, 2014

book review: water for elephants

hello hello :*

sa incepem cu inceputul: nu uitati de concurs! va mai puteti inscrie pana duminica!

asa, revenind. water for elephants, de sara gruen (aparuta la noi la editura humanitas). ce carte... cred ca vreau de vreun an s-o citesc, mereu au aparut altele, dar cum am facut rost de ea pe kindle, am zis ca a venit momentul. mi-a placut tare mult, va zic sincer. dar haideti sa va povestesc. 

long story short: romanul il are in centru pe Jacob, un tanar student la facultatea de medicina veterinara, ai carui parinti mor brusc intr-un accident. viata lui se schimba complet in acel moment, caci se hotaraste sa plece cu circul. si asa incepe o poveste intr-o lume noua, atat pentru jacob, cat si pentru cititor,ce surprinde legaturile intre artisti si cei care doar lucrau la circ, fascinatia oamenilor pentru spectacole, viata angajatilor "off stage". desi la inceput nu este privit cu ochi buni, jacob reuseste sa isi faca prieteni, dar se si indragosteste de frumoasa Marlena. Singura problema? Sotul ei, Augustus, si el membru al circului. Cum reusesc cei doi sa fie impreuna si care e toata treaba cu elefantii va trebui sa aflati singuri ;)

ce mi-a placut mie: asa cum am mai zis, e o lume noua. singura mea "legatura" cu circul a fost carnivale, un serial foarte, foarte misto. asadar, toate numerele de dresaj, toate peripetiile, toate dansurile si toate conversatiile mi-au placut ft mult. Jacob mi-a placut, dar nu m-a dat pe spate. E un baiat timid, putin frustrat (dupa parerea mea, frustrat sexual adica), care viseaza la iubirea perfecta, dar nu e foarte sigur ce trebuie sa faca pentru a o avea. mai mult mi-a placut de Jacob-batran, caci pe tot parcursul cartii exista capitole povestite din perspectiva lui la 90 si ceva de ani, la un azil, aducandu-si aminte. asadar, mi-a placut prezentarea asta. Marlena e o tipa chinuita, care s-a ales cu un barbat de care nu poate scapa, pe de o parte, si cu o iubire pentru un tanar, pe de cealalta. Dintre ei trei (Jacob, Marlena si Augustus) cel mai mult mi-a placut de Augustus. E un personaj cu replici foarte misto, foarte comic in anumite momente, dar complet nebun in altele. Stilul de scriere e lejer, e o carte care se citeste repede, iar subiectul este de asa natura incat poti sa te trezesti usor ca ai ajuns la jumatatea volumului fara sa iti dai seama.

recunosc ca iar am auzit mai intai de film, dar faptul ca e cu robert pattison nu ma prea incanta. va las insa trailerul aici. 

eu i-am dat pe good reads 4/5 si v-o recomand!


4 comments:

  1. Trailerul e superb. Recunosc, am mai auzit de carte, dar nu i-am dat importanta. Acum chiar vreau sa o citesc

    ReplyDelete
  2. nu prea imi place mie de robert patinson, dar cartea asta pare interesanta

    ReplyDelete
    Replies
    1. nici mie, chiar deloc. dar o sa-i dau totusi o sansa, poate ma surprinde placut :D

      Delete

Read more: http://genuinecontent.blogspot.com/2013/02/JQuery-for-facebook-like-box-pop-up-widget-for-blogger.html#ixzz2Po9BCPk9