Sunday, January 5, 2014

book review: the cukoo's calling

hello!
prin primavara news-feed-ul mi-a fost inundat de una din putinele stiri de interes: j.k. rowling strikes again! fara ca nimeni sa stie, de data asta. domnul robert galbraith s-a dovedit a fi doaman rowling iar vanzarile pentru romanul LUI de debut au explodat. si asa am aflat eu despre the cukoo's calling (aparuta la noi la editura trei)

spre deosebire de "the casual vacancy" (puteti citi recenzia mea aici), nu am pornit cu asteptari de univers magic, si bine am facut, mi-a placut mai mult. si dat fiind ca nu prea citesc carti detective, habar n-aveam la ce sa ma astept, dar cum stilul ei imi place orice ar fi, rea n-avea cum sa fie, nu? :D

long story short: lula landry, un fotomodel foarte cunoscut, moare subit. desi politia a clasat cazul drept sinucidere, fara niciun dubiu, fratele ei nu poate accepta verdictul, fiind convins ca sora sa nu s-a aruncat de la balcon, ci a fost impinsa. ca sa dovedeasca acest lucru, angajeaza un detectiv particular, pe cormoran strike, un detectiv nu foarte...cool, la prima vedere (adica afacerea lui era in ruina, viata personala i se destrama si ea, n-avea un picior, etc). printr-o intamplare fericita, strike ajunge sa fie ajutat in investigatie de robin, o tanara aflata la inceput de cariera, entuziasta si extrem de pasionata de cazul lulei. pe tot parcursul romanului strike incearca sa afle ce s-a intamplat de fapt, luand legatura cu cele mai controversate personaje londoneze (prieteni ai lulei), cu vecini dubiosi si rude ale fotomodelului. s-a omorat sau nu? daca nu, cine a impins-o?

ce mi-a placut mie: dupa cum am mai spus, nu citesc carti detective. cu toate astea, am fost asa de paranoica, incat de fiecare data cand era introdus un personaj nou eram "el/ea a facut-o SIGUR!!!!!!". adica o data la 10 pagini :)) mi se pare foarte misto ca o carte maricica m-a tinut prinsa atat de bine. din nou, stilul lui rowling este absolut minunat, dar asta deja nu ma mai mira. mi-a placut mult de Robin si m-am regasit un pic in ea. mi-a mai placut incursiunea in viata asta plina de droguri si intrigi ale vedetelor din Londra. au fost si cateva scene cam trase de par, dar nu atat de multe incat sa deranjeze. 

i-am dat asadar 4/5 pe goodreads si v-o recomand. e o carte foarte buna.

voi ati citit-o? dar "the casual vacancy"? 

6 comments:

  1. Replies
    1. nu, si nici n-am auzit de carte. despre ce e?

      Delete
    2. Despre o orfana din Japonia de acum 1000 de ani ce isi face un drum remarcabil in inalta societate de la curte:D Pare faina pana acum.

      Delete
    3. suna ft bine. o s-o caut. multumesc de recomandare :*

      Delete
  2. Merci pentru recenzie. Am cumparat-o recent si abia astept sa o citesc. Desi ma gandeam sa citesc mai intai "The Casual Vacancy"... Pe aceasta ai citit-o? Daca da, cum ti s-a parut comparativ cu "The Cukoo's Calling"?

    ReplyDelete
    Replies
    1. am citit-o. mi-a placut mai mult the cukoo's calling :D vezi ca am pus in articol un link pt recenzia de la the casual vacancy :*

      Delete

Read more: http://genuinecontent.blogspot.com/2013/02/JQuery-for-facebook-like-box-pop-up-widget-for-blogger.html#ixzz2Po9BCPk9