Tuesday, January 21, 2014

book review: the bling ring

hello hello :*

va povesteam aici ca mi-am luat o jucarie noua si foarte dornica de gazduit carti. ei bine, carti gazduieste berechet si cum mai ca ma simteam prost la cate carti am descarcat gratuit (de pe amazon, ce credeti?) am zis sa si cumpar una. am ales "the bling ring" de nancy jo sales, deoarece vazusem filmul si mi-a placut. nu a fost filmul vietii, dar asa, de duminica dupamasa, numai bun. sa fim seriosi, haine multe, case frumoase, emma watson. a, si cartea a fost 1.23 $, deci trebuia s-o iau.

mare prostie. putina istorie: mai intai cica a aparut un reality show cu povestea asta "pretty wild". dupa care a aparut cartea "the bling ring". dupa care filmul cu acelasi nume. desi in carte m-a cam bagat in ceata ordinea exacta, dar in fine. 

long story short: intr-unul din orasele de "vedete" si oameni bogati din america, o gasca de liceeni se hotaraste ca si asa persoanele publice au prea mult, asa ca incep sa le jefuiasca locuintele. prima tinta: paris hilton. daca la inceput jafurile erau mici, cat sa nu se vada, constand in haine si accesorii, pana au ajuns la orlando bloom incepusera deja sa ia tablouri si covoare. cartea urmareste nu atat povestea jafurilor, cat viata lor in timpul scandalurilor si a proceselor. 

ce (nu) mi-a placut: cred ca tocmai faptul ca NU se pune accentul atat de mult pe jafurile in sine m-a enervat. in film astea sunt mare parte din actiune. speram ca in carte sa aflu mai multe despre cum au facut ce au facut, de ce, ce au luat, adica barfe calumea, nu mustrari de constiinta si ambitii de viitor. bleah. si, asa cum bine zice books and quills (nu stiu de ce nu am ascultat-o, ca vazusem recenzia inainte), prea este tarata prin noroi intreaga societate. ca ce atata vedetism, ca duce la narcisism, ca suntem toti disperati de imagine, ca bla bla. nu e chiar asa si nu cred ca de asta au jefuit tinerii aia tot ce au putut. teribilism? poate. doar ideea ca poti sa faci o chestie atat de nasoala atat de usor? mai degraba. 

i-am dat pe good reads 2/5 si am terminat-o doar ca tot mai speram sa fie ceva de capul ei. noroc ca aveam in minte imagini din film, caci altfel era mega plictiseala. speaking of which, puteti vedea mai jos trailerul filmului. 

voi ati vazut filmul/reality showul sau ati citit cartea? 



2 comments:

  1. Pare o carte interesanta, nu am vazut filmul inca dar pare o idee buna, mai ales ca am vazut recenzia ta si joaca emma in el ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dap, filmul chiar merita. cartea avea potential, dar n-a fost sa fie :))

      Delete

Read more: http://genuinecontent.blogspot.com/2013/02/JQuery-for-facebook-like-box-pop-up-widget-for-blogger.html#ixzz2Po9BCPk9