Thursday, August 29, 2013

hottest books of september

salutare salutare,

m-am gandit sa incep o rubrica pe blog, pe langa recenzii si book hauls, o sa va arat la fiecare inceput de luna cam ce as vrea eu sa citesc din cele mai asteptate volume ale lunii respective. Cine vrea sa preia ideea este mai mult decat bine venit :-)

1. Salinger : David Shields, Shane Salermo (prezentarea aici)


2. The Secret Keeper - Beverly Lewis (prezentarea aici - mi se pare o carte ciudata rau, dar care sigur mi-ar placea)

3. Songs of Willow Frost - Jamie Ford (prezentarea o gasiti aici)

4. The Bones of Paris - Laurie R. King (prezentarea aici - pentru ca avem nevoie si de chestii mai jazzy, nu? Asta cred ca e preferata mea)



Voi ce-ati citi din lista mea si ce alte carti mai asteptati cu nerabdare in septembrie?

Saturday, August 24, 2013

august book haul

salutare :*

pentru ca planuiesc sa nu-mi mai cumpar nicio carte pana in septembrie, m-am gandit sa va arat acum ce noi achizitii am avut in luna august. va marturisesc ca a fost craciunul pentru mine, din punct de vedere al cartilor. people, stop throwing books at me! majoritatea cartilor le-am primit (am cumparat una singura!), asa ca multumesc multumesc multumesc!

sa incepem:

1. Agatha Christie - Crima din Orient Expres. O puteti gasi in romana la editura Rao, aici.



2. Cormac McCarthy - Nu exista tara pentru batrani. In romana o gasiti la editura Polirom, aici. De foarte mult timp vreau sa vad filmul, dar mereu am zis sa citesc mai intai cartea. :-)


3. Sophie's Bakery for the Broken Hearted - Lolly Winston. Nu a aparut in romana, dar puteti citi descrierea in engleza aici. 

4. Gerard Woodward - I'll go to bed at noon. A castigat premiul Man Booker in 2004 :x. Descrierea aici. 

5. Kate Morton - The House in Riverton. Si asta e o carte pe care vreau s-o citesc de o tona de timp. A aparut in romana la Humanitas, aici. 

6. Super faimoasa Eat, Pray, Love - Elizabeth Gilbert (tocmai m-am apucat de ea :D). A aparut in romana la Humanitas, iar pentru cine inca n-a vazut filmul, uitati trailerul. Apropo, daca n-ati vazut filmul, ce mai cautati aici? Incepeti ACUM!

6. Edna O'Brien - The Light of Evening. Nici asta n-a aparut in romana, dar din descrierea de pe amazon pare misto. 

7. Cathy Kelly - Past Secrets. A aparut la Polirom :D Va marturisesc ca am avut un soc cand am vazut ca e la Polirom, in colectia Chic. Nu stiu de ce, dar nu ma asteptam s-o gasesc aici :)) Coperta oricum e complet diferita :D 

Mai sunt 2 carti pe care nu le-am fotografiat, din motive bune (mint, doar una e din motiv bun) :D

8. Anna Frank - Jurnalul Annei Frank, aparuta la Humanitas. Am cumparat-o eu p-asta :D Puteti citi recenzia facuta de mine aici. :D Cartea asta i-am imprumutat-o verisoarei mele :D 

9. Richard Newton, Ciprian Adrian Rusen - Dream it, do it, live it: 9 easy steps to making things happen for you. Puteti citi recenzia facuta de mine aici. Cartea are si un book trailer super super cute. Am uitat cartea asta la birou. Oops :">. Am castigat cartea asta la un giveaway pe Goodreads :-)

Sunday, August 18, 2013

book review: Jurnalul Annei Frank

neata :*

desi am cam disparut o vreme, nu am lasat-o mai moale cu cititul, asa ca am deja sa va povestesc despre 2 carti. astazi o sa va prezint Jurnalul Annei Frank, o carte absolut superba. Eu o luasem in mare parte ca un turist informat ce vreau sa fiu (o sa ajung la casa Annei Frank in septembrie), dar am gasit o poveste scrisa foarte bine, mai ales luand in considerare ca ii apartine unei fete de 13 ani.

long story short: In timpul Holocaustului, in Amsterdam locuieste Anne Frank, impreuna cu familia ei. Deoarece optiunile erau lagar sau ascunzatoare, cei 4 decid sa se ascunda intr-o Anexa, camarute in care vor locui timp de 2 ani. Pentru ca este un jurnal, nu poate fi vorba de o actiune propriu-zisa, de un "plot", dar modul in care Anne se prezinta atat pe sine, cat si pe cei din jurul ei, e demn de roman. Pe langa cei 4, in Anexa mai vin o familie (de al carei baiat Anne se indragosteste intr-un final) si un dentist enervant :)) Pe parcursul cartii, ea descrie greutatile prin care trec niste oameni in ascunzatoare, probleme cu mancarea, igiena, frica de a nu fi descoperiti. Dar si mai faina de atat e prezentarea celor din Anexa, precum si a relatiilor care se stabilesc. Desi e pe alocuri cinica (e complet distantata de mama ei) si se vrea un pic prea matura, date fiind conditiile de viata, Anne e o fata cu capul pe umeri care, spre deosebire de restul din Anexa, nu-si pierde speranta unei vieti frumoase, pline de lux si oameni geniali dupa ce trece razboiul.

Ce mi-a placut mie: in primul rand faptul ca, daca n-ar fi datele, nu te-ai prinde neaparat ca e un jurnal. Parca e scris special cu scopul de a fi citit de milioane de oameni. In al doilea rand, dupa cum am mai zis, personajele sunt foarte nostim descrise si, desi situatia le era crunta, mereu sunt pasaje in care razi. As fi vrut foarte mult ca jurnalul sa nu se incheie asa de brusc, sa fi avut cum sa scrie si despre momentul in care au fost prinsi si dusi in lagar, dar stiu ca asta era oarecum imposibil :)) (ce nu inteleg e cum naiba a reusit taica-su sa faca rost de jurnal sau sa-l pastreze :-?)

Puteti vedea aici trailerul filmului :-)

Pe Goodreads i-am dat 4 stele din 5 :D

Friday, August 9, 2013

book review: o pasare pe sarma

În momentul în care un roman “studențesc” iți pică în mână, nu-l poți refuza. Iei cartea, te așezi liniștit pe pat știind că urmează să fii purtat în anii facultății tale. Așa cum “Cișmigiu &Comp” sau “Elevul Dima dintr-a șaptea” ne duc din nou în timpul liceului, așa o face și "O pasărepe sârmă" cu mențiunea că amintirile ni se opresc în perioada studenției. Și dacă cititorul a făcut facultatea în București va fi atras ca un magnet de romanul Ioanei Nicolaie, fără îndoială. 

De data asta, călătoria se petrece în anii imediat următori revoluției, având-o ca ghid pe Sabina, o fată care, venită la București, la facultate, se confruntă cu probleme tipice: unde să stea, cu cine să se imprietenească de unde să faca rost de bani în plus pentru răsfățuri de student. Primul ei an de facultate decurge normal, cu petreceri, cursuri și o trecere firească la viața “de capitală". Lucrurile încep să se schimbe însă când îl întâlnește pe Eman, băiatul care pretinde că fusese educat la Paris, la curent cu tot ce înseamnă viața modernă, care pare să nu-și mai găseasca locul în București. Cum ar fi putut, când telefonul mobil, atât de folosit acolo, zace uitat în camera sa micuță cu microscop, căci niciunul din prietenii lui nu are așa ceva? Revenind, Eman, introdus în poveste ca un erou salvator, este alături de Sabina în primii ei pași în viața "de om mare": prima slujbă cu normă întreagă, primul proiect radiofonic, prima "afacere" și prima relație furtunoasă. Deși să fii vânzătoare la un fast food este departe de serviciul perfect și chiar dacă nu este tocmai în regulă să vinzi croissante și suc în cămin, Sabina trece prin toate astea cu o ușurință pe care doar la 20 de ani poți s-o ai. 

"O pasăre pe sârmă" nu impresionează prin acțiunea sa, nu are o intrigă spectaculoasă și, sincer, nici nu știu în ce măsură Sabina ar putea fi considerată o studentă "tipică", dar sunt pasaje scrise în așa manieră încât mă durea pe mine spatele când ea stătea în picioare opt ore sau puteam să simt foarte bine "blocurile care miroseau a tocăniță". E un roman în care Orașul este atât de viu, atât de bine conturat, încât ești transporat, pagină cu pagină, în Bucureștiul anilor '90, în Cișmigiu, în căminele de la Fundeni și în sala 408 a Facultății de Litere. Și, ca să nu picăm complet în nostalgie, este un roman actual: deși acum telefoanele mobile sunt parcă vechi de un secol și afacerile în camine par scoase dintr-un film de Mungiu, și studentul de azi se confruntă cu aceeași dorință de mai mult și mai bine.

Așadar, vă recomand cu caldură să o urmați pe Ioana Nicolaie și pe a ei Sabina în perioada facultății, fie că vă e doar de acele vremuri, fie că pur și simplu vreți să vedeți cum erau studenții acum 20 de ani. 

Wednesday, August 7, 2013

book review: white chalk

hello hello :*

just today, I will be writing my review in English, as it is part of the blog tour organized here. It's the first time I've taken part in such a tour so, naturally, I was really excited to read Pavarti Tyler's "White Chalk".

Before we begin, if you want to read the Romanian version of this review, let me know :*

I've read it quite fast, although the plot and the characters make it a very emotional book.

Long story short: Chelle is a 13 year old trying to make sense of life as she's growing up. This is definitely not your typical high school book, although the first couple of pages, where girl meets cool boy, sure point in that direction. Soon, we find out that Chelle's dad is an alcoholic, that her mom is definitely not there for her, so all she really has is her best friend and her sex life. You've heard me well: she is (physically) involved with one of her teachers and then she totally gets into the "new guy" from her school, Troy. I initially believed that she was sort of slutty, to be honest,  in the way that she seemed to know how to play the men around her, but this is definitely not the case. There's a sadness that really sticks out and Chelle's life is definitely not easy.

What I thought: although I would normally like this kind of plots, this particular book did not blow me away. Maybe I'm past this whole "discover yourself, discover the world" phase, maybe teenage sexuality was totally worn out in Lolita (no book could ever compete with that) or maybe it was a bit too deep for a summer read. I did enjoy it, but it wasn't my favourite book.

I rated it 2/5 stars on Good Reads.


Read more: http://genuinecontent.blogspot.com/2013/02/JQuery-for-facebook-like-box-pop-up-widget-for-blogger.html#ixzz2Po9BCPk9