Saturday, June 8, 2013

despre cartile pe care nu le terminam

hello hello :*

saptamana trecuta, dupa ce am terminat minunatia de "the life of pi", m-am apucat de "citind lolita in teheran", o carte pe care voiam de muuuuult s-o citesc. M-a atras titlul pentru ca, asa cum am spus in nenumarate randuri, Lolita este una din cartile mele preferate. Am citit pe la 14 ani prima data, fix cat sa ma prind in perioada de copilarie-adolescenta si am mai citit-o in facultate, cand am privit-o cu totul altfel, am citit critica, am scris un eseu (am fost foarte mandra de lucrarea aia :">), etc.

Cand mi-a imprumutat-o o prietena am fost in al 9-lea cer. Doar ca magia a disparut rapid. In primul rand, am fost socata sa vad ca volumul este despre mai multe carti ( ale lui Austen, Henry Miller, etc), dealtfel foarte dragi mie. Am zis "ok, nicio problema, mai mult de citit". Cu toate acestea, cartea e scrisa intr-un ritm super incet, fara prea multa actiune (cel putin la inceput). Am reusit sa citesc doar vreo suta si ceva de pagini, ceea ce stiu ca nu e suficient, dar efectiv mi-am pierdut rabdarea. 

Mi s-a parut ca e o combinatie foarte ciudata de discutii critice, amintiri din teheran, vietile celor de acolo. Doar ca, dupa parerea mea, e o combinatie cam nereusita, caci niciuna din aceste parti nu m-a atras in mod special. E prea putin din fiecare, nici unul din elemente nu m-a facut sa zic "wow, cat de interesant", desi situatia femeilor din lumea araba mi se pare un subiect fascinant. aici nu m-a incantat.

In fine, poate am lasat-o prea repede. Sau poate ar trebui sa invat sa nu mai citesc carti despre carti. Am mai avut o experienta neplacuta despre care puteti citi aici. 

Pana una alta, o sa ma apuc de "Dans, dans, dans" a lui Murakami, care ma indoiesc ca o sa ma dezamageasca. Am cumparat-o de la Bookfest, cu 13 sau 14 lei :D. Urmeaza sa va si arat ce carti am cumparat, doar ca o duc cam rau cu timpul acum, scuzati. 

Voi lasati carti care nu va plac sau va chinuiti sa le terminati? 

7 comments:

  1. Obisnuiam sa ma chinui pana le duc la final dar in ultima vreme mi-am schimbat parerea si le las repede.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mai ales ca sunt atatea carti bune care trebuie citite, nu?

      Delete
  2. E vorba de Mara a lui Ioan Slavici pe care nu am putut să o termin și pace. Mai e Substanța M, care m-a făcut să o arunc de la primele pagini, dar m-am decis să îi mai dau o șansă, că poate o să îmi placă :D Momentan nu-mi mai amintesc de alte cărți :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai ma ca mara nu e asa de groaznica :)) eu asa, a doua sansa, am dat la ion si la morometii. mi-au placut pana la urma :D

      Delete
  3. Şi eu las cărţile care nu mă atrag.
    Am avut în minte să mă chinui să le termin,dar cum ai spus şi tu. sunt atâtea cărţi faine care trebuiesc citite, şi astfel m-am răzgândit şi am spus că nu are rost atâta bătaie de cap pentru nimic când pot pierde vremea cu ceva de la foarte bun în sus.
    Apropo... chiar îmi place cum scrii! :D
    Nu foarte lung, scurt şi cuprinzător, fără să lungeşti ideile, şi cel mai important fără să dai detalii foarte interesante din cărţi.

    ReplyDelete

Read more: http://genuinecontent.blogspot.com/2013/02/JQuery-for-facebook-like-box-pop-up-widget-for-blogger.html#ixzz2Po9BCPk9