Saturday, March 23, 2013

tabu

buna dimi :*

in ultimele saptamani, ma uit aproape zilnic la "Tabu", o emisiune ft dubioasa de pe national geographic. e dubioasa pentru ca prezinta cazuri dubioase, nu altceva.

am vazut pana acum femei care posteau pana mureau (la propriu, era o forma de sacralizare), barbati care erau foarte ok ca sotiile lor sa se prostitueze in casa lor si femei care isi hranesc fetele fortat, ca sa fie grase si sa atraga barbati. Daca majoritatea doar m-au lasat cu un sentiment de "aoleu, oribil", episodul de ieri chiar m-a speriat: ieri a fost vorba de lumi fanteziste: oameni care isi formeaza universuri care mai de care mai ciudateL oameni maturi care dorm in patuturi pentru copii si beau din biberon, oameni care traiesc in lumi virtuale, etc.

m-a speriat pentru ca mi se pare ca asta e cel mai usor sa se intample, mai ales partea cu lumile virtuale. prima data am auzit de second life in facultate. am ajuns acasa, am deschis site-ul, am inceput sa-mi formez avatarul, pentru ca muream de curiozitate. dupa 5 minute mi-am dat seama ca e un fel de Sims, doar ca interactionezi cu alti oameni reali. si asta nu mi-a placut. prefer sa interactionez cu oameni necunoscuti pe chat, decat intr-o lume ca asta, daca tin mortis. (desi nu prea se intampla) Asa cum joculetele de pe Facebook dau dependenta, asa poate da si un astfel de univers. si poate ajungi sa traiesti mai mult in el decat in lumea reala. ceea ce nu e ok.

Nu o sa va intreb daca aveti personke in astfel de lumi, ca banuiesc ca nu aveti. asa ca, dintre cele mai dubioase tabu-uri, care va starneste panica?

2 comments:

  1. am privit si eu cindva aceasta emisiune,dar m-am oprit caci sunt lucruri atit de oribile si dezgustatoare uneori

    ReplyDelete
  2. da, ai dreptate :-s dar unele sunt si ft interesante :-s

    ReplyDelete

Read more: http://genuinecontent.blogspot.com/2013/02/JQuery-for-facebook-like-box-pop-up-widget-for-blogger.html#ixzz2Po9BCPk9