Sunday, March 31, 2013

booky sunday: maestrul si margareta

buna dimi :*

m-am hotarat ca in fiecare duminica sa va prezint o carte: ideal ar fi sa fie cartea citita in saptamana respectiva, dar, daca nu reusesc, o sa va povestesc despre carti citite mai demult, care TREBUIE sa ajunga pe reading list-ul vostru :D

"Maestrul si margareta", de Bulgakov, e o carte care m-a socat si nu doar prin continutul misterios. Cand am cumparat-o, aveam in minte cartea ruseasca...tipica in ochii mei: greoaie, dramatica, plina de emotii si filozofii. Nu a fost deloc asa: e o carte enigmatica, plina de suspans.

Pe scurt: in Moscova isi face aparitia un barbat misterios, care pare sa fi trait in trecut si sa cunoasca viitorul. Usor diavolesc, nu ziceti? Dupa ce prevesteste in detaliu moartea unui alt personaj, lucrurile o iau complet razna: motani vorbitori, scriitori in ospicii, magie neagra, lume care dispare. In partea a doua, a carei eroina este Margareta (da, eu initial credeam ca e vorba de un maestru care are o margareta - derp), lucrurile nu-s deloc mai clare: lumi misterioase, morti vii. O sa va spun doar ca lumea in care ajunge Margareta este cea a lui Woland, ocultistul din prima parte. Scopul ei e sa ajunga din nou alaturi de "maestru", un individ internat la randul lui intr-un sanatoriu. Ciudatel, nu?

Asadar, cartea asta a fost exact ce NU ma asteptam sa fie si, intr-un fel, ma bucur. Misterul ei parca ma atrage mai mult decat dramatismul altor romane rusesti. Prin urmare, daca aveti chef de diavoli, magie, mister si o bruma de dragoste, va recomand "Maestrul si margareta"!

Pe GoodReads am cotat-o cu 4 stele din 5 :D

5 comments:

Read more: http://genuinecontent.blogspot.com/2013/02/JQuery-for-facebook-like-box-pop-up-widget-for-blogger.html#ixzz2Po9BCPk9