Sunday, December 30, 2012

why stay?

dragele mele, (caci presimt ca doar fete citesc blogul)

am promis o postare cute si girly, dar nu pot. nu azi. azi vreau sa vorbim despre ceva serios (ca sa ne pregatim de dezmatul de maine, nu altceva :-j)

daca ati putea sa-mi raspundeti, v-as intreba care e secretul iubirii vesnice. am o presimtire insa ca nu stiti. dar o sa va intreb un lucru: cum se face ca relatiile super frumoase pot degenera si ajunge niste coabitari si atat? sau si mai rau, niste suferinte pe bune? oare oamenii se schimba, sau relatiile de genul asta nu au fost niciodata cu adevarat bune? 

stati linistite, slava domnului, nu ma refer la relatia mea, dar sunt destul in jurul meu, si mai recente, si vechi de zeci de ani, care se duc pe apa sambetei, desi la inceput toti isi jurasera iubire vesnica. 

si intrebarea care cu adevarat ma macina: de ce relatiile proaste continua? de ce nu isi asuma oamenii riscul de a iesi dintr-o chestie care clar nu-i mai face fericiti? rutina? frica? dorinta de a avea la cine sa te intorci seara acasa, desi te asteapta un scandal monstru? why stay? 

care ma lamureste primeste un premiu 

8 comments:

  1. Hm...cred ca in primul rand e obisnuinta...dupa ce te-ai obisnuit sa fi alaturi de o persoana, sa faceti lucruri impreuna, sa te simti comfortabil alaturi de ea, ti-e greu sa renunti la toate astea, stiind ca vei fi single din nou. Apoi, poate ca se uita in jur si nu gasesc ceva mai bun, pentru moment...
    Eu cred sincer ca trebuie sa fim cinstite cu noi si sa ne dam seama daca merita sau nu sa mai investim in relatia respectiva. Pana la urma, de ce sa stam cu cineva care nu ne mai face happy? Mai bine singure...

    ReplyDelete
  2. Răspunsul e complex și dificil, poate fi teama de schimbare sau auto-pedepsirea sau personalitățile dependente sau multe alte chestii, în funcție de fiecare caz...

    ReplyDelete
  3. Este prost spus asta cu relatia perfecta. Cei care, cum zici tu, vin acasa si stiu ca urmeaza o cearta si intradevar raman si o duc asa intr-un stres si haos total sunt doar oameni de moda veche. Care stiu ca pe altinceva nu mai gasesc si daca au dus-o asa pana acuma o duc si in continuare. Cei care o duc superb la inceput si apoi e dezastru...se intampla pentru ca daca la inceput totul e perfect unul dintre ei crede ca va fi mereu asa. Si stim ca nu va fi asa. In general intr-o relatie nu trebuie sa fie 2 oameni cu acelasi temperament sau fel de a fi. 2 calm and boring people sau 2 oameni sariti de pe fix si energici. Trebuie sa fie unul calm care mai lasa de la el si cealalta persoana mai... hai sa zicem ca-i sare mustarul mai repede. Asta e scurt / 2 toata povestea.

    ReplyDelete
  4. why stay??? clar o intrebare pentru varsta a doua spre a treia.De ce?Pentru ca tanara generatie nu se impiedica prea mult in a lua o hotarare de gen.
    De ce nu renunta unul la altul?poate pentru ca s-au obisnuit unul cu celalalt, poate pentru ca au copii si fiind de moda veche (gura lumii)nu au curaj pentru acest pas sau poate ca inca mai tin unul la altul asa...deep de tot.
    reteta pentru o relatie de durata???Sa-ti pastrezi sufletul tanar si in permanenta(sau majoritatea timpului) sa-l vezi pe cel de langa tine ca acum 20 de ani!
    in toate relatiile lungi sunt si perioade negre, tulburi sau cum vrei tu sa le zici.Trebuie sa gandesti matur si cu mult optimism la ziua de maine(chiar daca este al dracului de greu).
    In general, copii sunt cei care sudeaza si dau energie relatiilor.
    Te fac mai responsabil, mai tanar, mai cu chef de viata.
    La mine asa functioneaza cam de vreo 20 si ceva de ani.
    INSA daca nu este si dragoste....degeaba!

    ReplyDelete
  5. dupa e trec...fluturii :)...trebuie multa intelepciune...sa lase si unul si altul de la el !

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  7. De ce sta lumea? In primul rand, din obisnuinta. Sunt oameni carora le e groaza sa stie ca pun capat la ceva si se trezesc a doua zi dimineata simtindu-se incompleti.
    Apoi, mai e si faptul ca multe persoane traiesc din amintiri. In secunda in care te gandesti ca mergi acasa si acasa de fapt nu mai inseamna decat o rutina ingrozitoare, un scandal monstru si apoi, o noapte fara somn, este clar ca persoana cu care esti nu e nici de prezent, nici de viitor. Stii deja ca nu ai nicio perspectiva cu ea, dar sunt multi care isi amintesc trecutul. Oamenii prinsi in trecut nu renunta niciodata la ce au. Sunt ca bunicii care pastreaza toate vechiturile in casa.
    Secretul catre "relatia perfecta", din punctul meu de vedere, este sa stii cand sa te opresti si sa stii cum sa-ti gasesti mai intai echilibrul interior. Abia atunci poti ajunge la un echilibru cu o alta persoana.

    ReplyDelete
  8. Cred ca in cazul relatiilor proaste e vorba de obisnuinta, dar in mare parte de inconstienta. In cazul relatiilor frumoase care nu tin, parerea mea e ca e genul acela de iubire pe fast forward care te consuma, iar daca partenerii nu stiu ameliora asta la timp, adica sa o ia mai incet, totul se deruleaza atat de repede incat te trezesti ca ai ajuns la capatul liniei inainte sa te bucuri din plin de ceea ce ai trait

    ReplyDelete

Read more: http://genuinecontent.blogspot.com/2013/02/JQuery-for-facebook-like-box-pop-up-widget-for-blogger.html#ixzz2Po9BCPk9