Sunday, May 8, 2011

Dear 16 year old me

Dear 16 year old me,

Probabil citesti asta si iti zici "woooow, time travel, hirooooooooo". inceteaza,e penibil. se face nasol. Totusi, in ciuda limbricilor din capul tau, am venit sa iti dau cateva sfaturi.

In primul rand, inceteaza sa mai visezi cai verzi pe pereti. Nu o sa mai intereseze pe nimeni la un moment dat, nici macar pe tine, ce ai face tu sau nu pentru idealuri si scopuri marete.
In al doilea rand, nu te mai agata de persoanele de care nu trebuie si mergi mai repede la alea normale.
Acum sa iti zic ce sa schimbi rapid: schimba-ti freza!! nimanui nu-i place o fata cu cap de caine. si continua ce faci cu sportul, ca faci bine.
Acum, sa revenim la chestii serioase: promite-mi ca oricat de trista ai fi, n-o sa faci niciodata porcarii doar ca sa iti bati joc de tine. Nu te mai imbata. Nu ajuta pe nimeni. Nu mai incerca sa fii whorish, nu-ti sta.
Fii matura! Acordurile alea n-o sa te aduca nicaieri. N-o sa schimbe nimic. Muzica nu uneste oameni. Fugi cat te tin picioarele de chitari negre. ai auzit?? fugi!!
Nu mai fi penibil de generoasa. Oricat de frumos ar fi contextul, nu iti da inelul! O sa ajungi peste cativa ani sa te uiti la mana stanga, regretand ca nu mai e acolo.
Stai mai mult timp cu frac-tu. Nu poti sa-l suferi, stiu, dar o sa vina o vreme (ft repede) cand o sa va intelegeti perfect si o sa mori de ciuda ca atunci erai proasta si nu stiai.
Citeste mai mult, nu teve-ul te culturalizeaza!
Cam peste vreun an o sa te apuce fitzele sa te faci PR. Da-le naibii. Nu da la facultatea aia. Poti sa devii mare si tare si altfel.
Sa nu cumva sa dispari fara sa mai dai vreun semn. Nu se face. Daca o sa dispari, o sa te simti peste cativa ani foarte prost. Suna si keep in touch orice ar fi.
Daca o sa fii cuminte si o sa te abtii de la porcarii n-o sa te mai apuce dorul de duca. Chiar daca te apuca, gandeste-te de 10 ori inainte.
Defapt, gandeste-te de 10 ori inainte sa faci sau sa zici orice. Pune-te in pielea celorlalti mai mult, walk in their shoes. Nu fii bestie. O sa te antrenezi doar sa fii om rau si ala iese la iveala exact cand nu vrei.
Incepe sa crezi in karma. O sa te muste in dos de multe ori. Macar sa stii de la ce ti se trage.
Invata ca luna iunie inseamna ceva.
Nu-ti lua pantofii aia la bal, o sa te rupa:))

tu ce i-ai zice tu-ului de la 16 ani?

PS: ideea a pornit de la clipul pus mai jos pe care va rog sa-l trimiteti mai departe, e absolut superb

5 comments:

  1. eu, eu-lui mei de la 16 ani ?!! :)))mamaaaa ca de mult fu :P
    hmm, decat sa ajung sa regret toata viata ce n-am facut, mai bine sa ajung sa regret ce am facut, asta daca m-or apuca vreodata mustrarile...

    ReplyDelete
  2. haha foarte tare ideea! chiar m-ai pus cu ganduri cu post-ul asta :))

    ReplyDelete
  3. Felicitari pentru talentul scriitoricesc! Numai bine!

    ReplyDelete
  4. Iri, ma apuc de scris postul. E geniala ideea.:*

    ReplyDelete
  5. Interesanta ideea. Cred ca i-as zice... Grow up, woman!! Grozav de imatura si la 16 ani. Lucru neschimbat si acum :D Dau mai departe!!

    ReplyDelete

Read more: http://genuinecontent.blogspot.com/2013/02/JQuery-for-facebook-like-box-pop-up-widget-for-blogger.html#ixzz2Po9BCPk9