Wednesday, January 5, 2011

chelia nu e gucci

ok, am inteles, patternuri culturale si diversitate, dar din ciclul cat de mare e un ou mic? cat de mica e o arie "normala" in pare pot aparea diferentele astea?

sa va explic:

trecand si eu azi ca taranu pe victoriei, am vazut ca in locul siglei de la hilton a aparut mare (si in mod repetat) gucci. toate bune si frumoase, un alt magazin in care nu voi intra in urmatorii 5-10 ani cu siguranta (nu ca n-as vrea, dar deja stiu fata scarbita pe care o s-o aiba vanzatoarele in momentul in care o sa zic "nu, mersi, ma uit doar", asa ca prefer sa intru in momentul in care o sa imi si permit sa-i intind, zambind, cardul). cum am zis, e chill. insa in interval de 5 minute, m-au mirat 2 lucruri, legate ambele de impunatorul gucci.

1. exact in fata actualului magazin, fix fix, era o doamna. probabil astepta pe cineva. nimic rau aici. imbracata complet in negru ca de, e iarna, cu haine sub medie, dar nimic care sa urle "sunt vai de mine" si statea si cand am trecut pe langa ea am vazut-o cascand. un cascat d-ala cu pofta, cat sa acoperi universul. din nou, nimic rau. daca si-ar fi adus insa femeia aminte cum se pune mana la gura cand faci asta...si vb aia, esti pe strada, pe langa bun simt e si chestie de microbi. dupa ce m-am bucurat ca nu m-a inghitit, am aruncat o privire in sus. GUCCI. mai ca mi s-a parut lipsa de respect sa casti in fata siglei asteia. si in fata lui ce? 2 persoane, niciuna nu isi permite sa intre acolo, niciuna nu este genul. atat. nimeni in magazin si doar noi 2 afara. mi s-a parut trist ca naiba contrastul.

2. la vreo 5 minute de mers pe jos de sus numitul magazin, e o zona hmmm asa si asa. pe la berthlot p-acolo, stradute mici, inghesuite, intunecate. pe un colt e un magazinas. pe langa faptul ca nici dimensiunea, nici aspectul nu se pot compara cu GUCCI, numele mi se pare absolut fabulos. "La baietii cheliosi". si nimic mai mult. cand brandurile de tip gucci se feresc ca de drac de tot ce nu inseamna frumusete (chelia e frumoasa in rare ocazii, da, bruce willis), cand singurul par care ar trebui sa lipseasca e cel de la axila (in cazul barbatilor, si de pe peste tot la femei:))), exista un loc care urla sus si tare "avem baieti chei si suntem mandri". sunt tare curioasa cum arata vanzatorul totusi.

e ciudat. nu e neaparat trist, dar ma mira cum intr-o arie asa de restransa pot exista lucruri asa de diferite. nu sunt adepta nici cartierelor rezidentiale, nici a mahalalelor, dar parca putina unitate e mai buna decat diferente care nu ajuta decat la posturi pe bloguri obscure:))


4 comments:

  1. Pe la mine era langa "pietonal" care e cel mai smecher lucru (esti tare sa te plimbi vara pe pietonal) o carciuma care se chema "3 chiloti". asta suna mai bine? :))

    ReplyDelete
  2. depinde de chiloti :)) pietonal?:)))

    ReplyDelete
  3. Da mai. la voi e "lipscani". la noi e "unirii". get it?

    ReplyDelete
  4. interesant articol. Pacat ca nu scri mai des

    ReplyDelete

Read more: http://genuinecontent.blogspot.com/2013/02/JQuery-for-facebook-like-box-pop-up-widget-for-blogger.html#ixzz2Po9BCPk9