Saturday, April 5, 2014

citesc un milion de carti + anunt

hey hey :*

inainte de orice, nu uitati sa reveniti pe blog lunea viitoare, caci o sa dau drumul unui dublu concurs absolut demential (sau cel putin eu sunt foarte incantata), so stay tuned

revenind, dupa ce de curand am fost haterita si m-am luat de oamenii care cumpara x exemplare din aceeasi carte, a venit vremea sa mai comentez putin :)) dupa cum stiti, am in subscribe pe youtube vreo 20 de booktubers, dintre care unii imi plac mai mult ca altii. cu toate astea, nu ma pot abtine sa nu ma uit putin stramb la cei care in wrap up prezinta cate 35 de miliarde de carti. asa ca va intreb si pe voi, book bloggerii de la noi care cititi asa de mult: cum o faceti?!

pe langa faptul ca acum sunt intr-un reading slump oribil (am incepute 4 carti, nu-mi vine sa deschid niciuna), eu cred ca nici vara nu citesc in medie mai mult de o carte pe saptamana. zic in medie ca mai sunt carti care ma obliga sa le citesc in 2 zile ca mai apoi sa vina un monstru de 700 de pagini care imi ramane pe noptiera vreo 10 zile. prin urmare, provocarea mea pe 2014 e de 52 de carti.

nu ma intelegeti gresit, nu vreau sa zic ca e ceva rau sa citesti asa de mult, ca am si eu o prietena foarte buna care si-a depasit lejer provocarea de 100 de carti de anul trecut, dar vreau sa va intreb: cum faceti? cum aveti chef tot timpul? cum dati doar de carti care va prind? cum faceti sa cititi o carte care totusi nu v-a prins?

sunt intrebari venite de la un om care acum nu poate citi nimic (in afara de chestii de lingvistica, dar p-alea nu le pot trece pe goodreads, nu?) si care moare de ciuda din cauza asta. help!

18 comments:

  1. Eu am depășit momentul și nu-mi mai bat capul cu ce citesc alții. Am limită personală de 35 de cărți pe an și sunt foarte mulțumită de standardul meu. Am de gând ca la pensie să revin în forță în aceste competiții absurde și să bat toate recordurile. Până atunci voi lua lucrurile așa cum sunt: voi citi atunci când am chef, într-un ritm confortabil pentru mine, astfel încât cititul să fie o plăcere, nu un stres numeric.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ce draguta faza cu penisa :)) pana atunci o sa aduni o mie de carti de citit cred :))

      Delete
  2. Eu citesc mult cand sunt in sesiune, ca sa scap de porcariile pentru scoala.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pffff, eu in sesiune nu citesc chiar deloc :)) sau nu citeam, acum la master e mai lejera treaba :D

      Delete
  3. Depinde. Vara trecuta am avut un chef atat de nebun de citit incat timp de vreo cateva saptamani (nu multe, totusi) am citit 4 carti pe saptamana. Si de atunci am intrat gradual intr-un reading slump din care inca incerc sa ies. Nu spun ca nu am mai citit nimic de atunci, dar momentan vreau sa citesc si nu vreau in acelasi timp.
    Probabil depinde, eu am cel mai mare chef de citit atunci cand stiu ca nu trebuie sa fac altceva, adica in general, in vacante.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cand reusesti sa iesi din reading slump sa ma anunti si pe mine cum ai facut :))

      Delete
  4. Eu mi-am setat anul asta sa citesc 100 carti. Anul trecut am citit 50, acum 2 ani 52, acum 3 ani 80. Cand am reusit sa citesc 80, nu prea aveam de lucru la scoala (eram la facultate), nu lucram decat in weekend si aveam de stat 2 ore in autobuz, dat fiind ca locuiam intr-un capat al orasului, iar universitatea era in celalalt. Asa ca faceam pe dracu-n patru sa prind loc, in ciuda pensionarilor canibali. La o medie de 50-60 pagini pe ora, pe zi citeam, deci, minim 100 pagini doar in autobuz. Iar la scoala... sa fiu serioasa, nu prea eram atenta la cursuri. Tin minte ca aveam o profa o baba care nu putea sa fie atenta la stdenti si toata lumea citea beletristica (mentionez ca am absolvit facultatea de medicina veterinara, deci nu era nicio legatura intre citit literatura si materia babei) la cursul ei, deci inca doua ore de distractie. :D
    Acum mi-am setat 100 de carti dar deja am trisat... Am citit vreo 7 carti pentru copii (care-s considerabil mai scurte, desi foarte haioase si imi plac foarte mult).
    Ce sa-i faci... cred ca e imposibil sa-ti poti permite sa te relaxezi prea mult si sa citesti cat vrei, chiar si cand poti, mai ales in contextul vietii stresante pe care o ducem. :)

    Mult succes cu challenge-ul tau!

    ReplyDelete
  5. Păi, să știi că și eu am momente de reading slump, dar cumva reușesc să trec peste ele. Sunt în clasa a 12-a, și sunt atât de obosită din cauza materiilor la care învăț și învăț și învăț iar, că citesc aproape în fiecare seară, ca să trec mai ușor peste oboseala și stresul bacului :D Și citesc numai Sf-uri, YA, Fantasy :D Momentan, nu cred că aș face față unei cărți ceva mai serioase :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. si eu intr-a 12-a am citit mult, pauza de la tot invatatul ala :)) mult mult succes la bac!

      Delete
  6. Nu îmi bat capul cu numere. Desigur, îi invidiez puțin pe cei care depășesc 100 de cărți pe ani, ba chiar și pe cei care depășesc 50. Eu nu pot așa. Mi-am dat seama că am un ritm al meu și că există 1001 de alte lucruri care mă împiedică să îmi setez un challenge eroic de 100: lucrul, timpul liber, oamenii de lângă mine. Anul ăsta m-am hotărât să citesc doar ceea ce vreau și ceea ce-mi place.

    ReplyDelete
  7. Eu una nu imi stabilesc obiective numerice dintr-un motiv simplu: imi place libertatea. De aceea citesc ce imi place (pe langa "teme") si cand imi place. As vrea eu sa am atata timp pe cat imi place sa citesc. Cel mai mult timp mi-l mananca Internetul :P, nu as vrea sa calculez cate carti as fi putut citi in timpul petrecut pe net in ultimii ani. Perioada in care am cel mai mare chef de citit este cea in care am altceva de facut, si inca urgent, care insa nu ma atrage sau mi se pare greu. Atunci as citi orice, cu infrigurare, numai sa nu ma apuc de respectivul lucru. Cam asa mi se intampla si acum, cand trebuie sa imi scriu lucrarea de licenta, caci desi tema imi place, nu suport ideea de a scrie! Am vazut ca esti la masterat la lingvistica engleza (mai exact, am dedus) si m-am bucurat ca te-am descoperit. Si eu as vrea sa ma inscriu acum la acelasi masterat. Mi-ai putea spune cum e? Ce iti place, ce nu iti place, de ce are nevoie cel care accede la un astfel de studiu? Multumesc mult. Iti voi urmari blogul in continuare, e foarte interesant.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mie imi place foarte mult, dar daca nu stii lingvistica, e foarte greu. e important sa fi facut gramatica generativa in timpul licentei. nu imi place ca sunt unele cursuri de umplutura, dar alea "serioase" sunt foarte foarte misto :D mie per total imi place mult :D

      Delete
  8. Eu am citit anul trecut 115 carti, dar am reusit acest lucru deoarece in luna iulie am devorat 22 de carti. Din cauza ca am avut bacul, in luna iunie nu am reusit sa citesc mai nimic. Asa ca, atunci cand am terminat cu bacul, am citit tot ce mi-a cazut in mana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow, 22 de carti? :O holy shit :)))) una pe zi aproape

      Delete
  9. Pai sa stii ca ma bucur ca nu sunt singura al carui chef apare si sispare dupa dorinta lui. Sincer, si eu imi mai pierd cheful am cate o saptamana sau asa ceva, parca fuge de mine.
    Cateodata ma sperie si pe mine astia care citesc cate 100-200 de carti, ma face sa ma intreb de ce nu-si pierd cheful. Pot spune ca imi place sa citesc si m-am apucat de treaba serioasa cam de 2 ani, dar nu reusesc sa tin pasul cu cei care citesc atat de mult...
    Te tuc!

    ReplyDelete
    Replies
    1. da, nici eu. dar in definitiv conteaza sa ne simtim bine citind, nu? :D (vorbeste optimista din mine)

      Delete

Read more: http://genuinecontent.blogspot.com/2013/02/JQuery-for-facebook-like-box-pop-up-widget-for-blogger.html#ixzz2Po9BCPk9