Thursday, March 27, 2014

judge a book by its cover (?)

hey :*

chiar acum ma uit la book haul-ul absolut gigantic facut de abookaffair, pe care sunt groaznic de invidioasa. cum sa-ti iei 40 de carti in 3 zile? cum?!

si cum ma uitam eu super chill, a spus la un moment dat ca si-a luat o carte pe care deja o detinea, dar nu ii placea deloc coperta (desi, to be honest, erau aproape identice). si m-am intrebat: oare chiar e ok sa cumperi alte copii ale cartilor doar pentru ca nu iti place coperta?

eu una nu as face niciodata asa ceva, va spun sincer. ok, nu-mi place, nu-mi place, dar nu mi se pare o problema asa de mare, cat sa zic ca nu mai pot citi cartea respectiva. si daca mi se pare absolut ingrozitoare coperta, ma face sa vomit sau mai stiu eu ce, nu cumpar cartea in primul rand.

recunosc ca la 2 sau 3 carti am si eu 2 copii in casa, daca le pot numi asa (in sensul ca una e in romana, una in original), dar atat. zgarcita de mine se intreaba "nu mai bine cumperi o carte noua, pe care nu ai citit-o?"

nu stiu, biblioteca mea e prea neincapatoare pentru x exemplare din aceeasi carte. si portofelul meu prea subtire. si lumea prea plina de carti.

gresesc?

17 comments:

  1. ai dreptate. mi se pare chiar aiurea sa spui ca e hidoasa o coperta care are o dunga neagra unde e titlul si whatever. sunt multe carti de la noi din tara care arata urat, dar n-am sa-mi cumpar 10, doar de dragul de a le avea. o sa-mi iau, probabil, cartea mea preferata, dar nu in conditiile in care tocmai mi-am luat fucking 40 de carti.
    ps: bookstore-ul ala e perfect, vreau si eu asa muuuuuuuuuult.

    ReplyDelete
  2. da, chiar e :D dar lasa ca se face si la noi super carturesti in centrul vechi si atunci sa te tii :D

    ReplyDelete
  3. Nu gresesti.
    Ce povestesti de domnisoara in cauza se numeste risipa si e lipsita de sens in lumea in care traim.

    ReplyDelete
  4. Sunt total de acord! De ce să nu cumperi o carte noua cu banii pe care i-ai da pe o carte cu o copoertă diferită de cea din biblioteca proprie?

    ReplyDelete
  5. Daca nu ai ce face cu banii..de ce sa nu-ti cumperi?:))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. dar cum sa nu ai ce face cu banii? :)) doamne...

      Delete
    2. Chiar si daca nu ai avea ce face cu banii, nu ar exista atat de multe ALTE carti pe care sa le cumperi, in loc sa iei inca o editie la aceeasi?

      Delete
  6. Wow. Mi se pare o dovadă de superficialitate colosală ce face tipa. În fine, fiecare cu piticii lui :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. mda, dar eu tot mor de ciuda, sincer :)) 40 de carti odata? :))

      Delete
  7. OOO, ce as vrea sa imi iau si eu o data un pachet de 40 de carti...
    Faza cu coperta mi s-a parut exagerata, adica nu citesti coperta, ci ce e in interior. Plus coperta nu o vede nimeni cand ti cartea in raft...
    Te tuc!

    ReplyDelete
    Replies
    1. exact :)) fiecare cu piticii lui, dar eu n-as face niciodata asta :|

      Delete
  8. Asta clar e ceva nou :)) Nu cred că există printre noi, micii bloggeri români, vre-unul care să îndrăznească să-și ia 40 de cărți deodată. Sigur, există reduceri și toate alea, dar adevărul e că pe la noi cărțile sunt și destul de scumpe, deci eu mereu aș alege o nouă carte, decât să am două la fel în bibliotecă. Nu înțeleg exact ce problemă are cu coperta, ok, poți să te plângi, însă e clar că tipa a plecat în excursia aia cu sute de dolari în buzunar *sighs*.

    ReplyDelete
    Replies
    1. da, asa e :)) bine, cred ca si ea a strans destul de mult pentru asta :D

      Delete
  9. Ai mare dreptate. Adevărul este că nu m-ar deranja că își cheltuie astfel banii dacă ar dărui acele exemplare, care ocupă locul degeaba în bibliotecă, unor copii care poate și-ar dori să citească, dar nu își permit. ;)

    ReplyDelete

Read more: http://genuinecontent.blogspot.com/2013/02/JQuery-for-facebook-like-box-pop-up-widget-for-blogger.html#ixzz2Po9BCPk9