Sunday, February 16, 2014

cartile copilariei

hello :-)

recent am vazut si eu saving mr. banks, care mi-a placut la nebunie. si m-a facut sa ma gandesc la cartile copilariei mele, printre care se numara si seria mary poppins. 

desi copilaria mea nu e chiar asa de departe, simt ca sunt niste carti care ii apartin doar irinei de la 6, 7, 10 ani si sper ca in viitor sa le aparinta mini-irinilor si irinelor de peste alti 10 ani. da, desi am renuntat la o gramada de carti in toti anii astia, la cartile copilariei NU am putut sa renunt. sau nu la toate, cel putin. Prin urmare, inca am un raft intreg plin de carti de la Rao pentru copii sau alte edituri destinate celor mici.

Cartile copilariei mele sunt clar seria Mary Poppins si seria Cronicile din Narnia. Nu sunt primele carti pe care le-am citit, dar sunt printre primele care m-au marcat. (ca side note, cat de tare e ca sunt traduse in romana de profesoara care m-a marcat acum, in facultate?). Le-am citit de multe ori si de fiecare data mi-au placut la fel de mult. Eu am citit Harry Potter de-abia pe la inceputul gimnaziului, deja eram fata mare :))

Evident, nu pot nu amintesc de O suta unu dalmatieni si de continuarea sa, Noapte de Vara. Cred ca o sa am toata viata in cap scena in care Perdita era rupta de foame si s-a apropiat de un copil iar acesta, in loc sa-i dea din painea cu gem pe care o avea in mana, a aruncat cu o piatra dupa ea. Cam nasol, nu?

Si mai e, evident, Emil si detectivii. Doamne, carte mai educativa eu nu am citit, jur. Stiti cum ne tot spuneau ai nostri sa nu intram in vorba cu strainii si sa fim atenti pe drum? De mine nu se lipea niciodata, dar dupa ce am citit cartea asta, pfoai, nici cu apropiatii nu mai vorbeam neintrebata :))

Si mai sunt cartile clasice, Pinocchio, Colt Alb, basme, Legendele Olimpului, La medeleni, etc. 

Sunt carti absolut minunate, nu pentru ca acum nu s-ar mai scrie asa ceva; poate chiar sunt chestii mai faine, dar sunt cartile cu care am inceput eu sa citesc. O fetita mica si chioara si o carte. Asa a fost si asa e si acum. Si, cum am zis, sper sa fie si in viitor tot la fel. 

Care sunt cartile copilariei voastre?

10 comments:

  1. Colt Alb si Harry Potter.... sweet memories...

    ReplyDelete
  2. Harry Potter, bine zis.
    Zanele din Valea Cerbului, seria de carticele de Contesa de Segur care cuprinde aventurile unei fetite "cuminti", Sofia.

    Imi place tare mult blogul tau! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. de Contesa de Segur n-am auzit :O o sa caut pe net :D multumesc!

      Delete
  3. Cartile copilariei mele sunt Singur pe lume, povestile Nemuritoare, Schitele lui Caragiale si Muschetarii lui Dumas :). Eu nu am citit Narnia in copilarie. Marry Poppins am citi in copilarie un volum. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. pfff, eu Dumas am citit de-abia prin generala, pe la sfarsit. acum o suta de ani :))

      Delete
  4. Eu adaug 'Aventurile lui Habarnam si ale prietenilor sai'. Tare mult mi-a placut!

    ReplyDelete
  5. Eu eram o fana infocata a lui Tom Sawyer (si inca sunt :D).

    ReplyDelete
  6. eu cartea am descoperit-o mai tarziu. in schimb imi placea la nebunie serialul <3

    ReplyDelete

Read more: http://genuinecontent.blogspot.com/2013/02/JQuery-for-facebook-like-box-pop-up-widget-for-blogger.html#ixzz2Po9BCPk9