Monday, February 24, 2014

book review: visatoarea din Ostende

hello hello 

inainte sa ne apucam de treaba, voiam sa va intreb ceva. ma tot bate gandul sa-mi fac canal de youtube. ce ziceti? v-ar placea sa ma vedeti palavragind despre carti?

sa revenim insa:

azi o sa va povestesc despre cartea mea pereche din campania de Valentine's Day organizata de Booktopia si librariile Humanitas. Am primit "Visatoarea din Ostende" de Eric Emmanuel Schmitt. Librarii mi-au studiat contul de pe booktopia si au vazut cat de mult mi-a placut "Oscar si tanti Roz", asa ca mi-au daruit aceasta frumoasa carticica. 

Long story short: e mai dificil de data asta, caci este vorba de o colectie de povestiri. Desi nu au legatura intre ele, povestile sunt legate de ideea rememorarii, a introspectiei si a dezvoltarii, in acelasi timp. De la o femeie infirma care tanjeste dupa iubirea din tinerete la o sotie geloasa care isi ucide sotul sau un barbat a carui viata este data peste cap de o banala carte de fictiune, toate sunt personaje fascinante. E o colectie foarte faina. 

Ce mi-a placut mie: stilul, care e minunat, din nou. Mi-au placut mult de tot unele personaje, mai ales infirmiera din una dintre povesti. Chestia e ca toate sunt foarte...credibile. Parca intelegi prin ce trec, pentru ca sunt oameni normali, a caror viata este marcata, la un moment dat, de un eveniment extraordinar. Dar modul in care ei reactioneaza nu este neaparat iesit din comun. Si o sa radeti, dar mi-a placut asa de mult traducerea. Nu am citit cartea in original, nu stiu cat de aproape e traducerea de textul initial, dar in romana suna minunat. Nu am crezut ca anumite cuvinte, precum "mocofan", pot fi asa de naturale intr-o carte de fictiune. Great job!

Ati citit ceva de Schmitt? Ce imi mai recomandati?

I-am dat pe Goodreads 4/5

7 comments:

  1. Nu stiu cum de faci rost de carti asa faine.
    Eu ma chinui sa termin Cel mai iubit dintre pamanteni care parca nu-i pe gustul meu,

    ReplyDelete
    Replies
    1. sunt inscrisa la tot felul de newsletters: asa am aflat de campania asta :D

      am citit si eu "cel mai iubit dintre pamanteni" si parca tin minte ca mi-a placut :)))) nu mai stiu mare lucru din actiune, dar stiu ca la momentul respectiv mi s-a parut ok :D

      Delete
  2. Mereu cand cauti o carte buna ;) vino pe blogul lui iri , aici gasesti tot ce e pe gustul tau :)

    ReplyDelete
  3. Iti recomand romanul Pe cand eram o opera de arta, una dintre cele mai bune carti ale lui Schmitt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. da? super! eu am citit doar oscar si tanti roz in afara de asta si mi-a placut la nebunie <3 multumesc de recomandare!

      Delete
  4. De Schmitt am citit Concert in memoria unui inger, care este o colectie de patru nuvele foarte profund gandite..Mi-a placut aceasta carte..ai putea sa incerci s-o citesti, Schmitt nu se dezice nici de aceasta data!

    ReplyDelete

Read more: http://genuinecontent.blogspot.com/2013/02/JQuery-for-facebook-like-box-pop-up-widget-for-blogger.html#ixzz2Po9BCPk9