Thursday, September 12, 2013

concurs literar

Dragilor,

O postare putin altfel in dimineata asta: am dat peste un concurs literar mai...special. Nu e vorba de argumentat preferintele literare, nici de gasit un citat potrivit pentru o anumita situatie, si nici nu e pe baza de Like&Share, ci presupune putina munca de cercetare.

Haideti sa va explic: in curand, o sa aiba loc FILT - festivalul international de literatura de la timisoara. Momentul principal al oricarui festival il reprezinta anuntarea invitatilor. Ei bine, organizatorii vor sa facem noi asta, sa ghicim noi cine o sa vina, pe baza unor indicii. Premiul? Un pachet mare, mare cu carti. Suna misto, nu?

Va las aici concursul propriu zis ;)

Următorul anunț se încadrează la categoria „concurs”. Dar ce concurs! 

Așa cum am promis, astăzi vă spunem care sînt scriitorii străini care vor participa la cea de a doua ediție a Festivalului Internațional de Literatură de la Timișoara (23-25 octombrie 2013).
Este vorba despre 6 nume importante ale literaturii contemporane, pe care vă invităm să le ghiciți și să ni le trimiteți pe email (office@headsome.ro) pînă pe data de 23 octombrie a.c.. Prin tragere la sorți, în ultima seară a Festivalului, vom alege 2 cîștigători, cărora le vom oferi două pachete de cărți cu autografele invitaților. Dacă participantul la concurs e din provincie, îi vom trimite cărțile prin poștă.
Atenție, vorbim de două pachete maaari, deoarece vom include și cărțile scriitorilor români prezenți la FILTM, pe care vi-i vom comunica - o să vedeți cum  - lunea următoare.

IATĂ CUM PUTEȚI GHICI CARE SÎNT OASPEȚII DIN STRĂINĂTATE AI FILTM:
1. Primul invitat un scriitor cunoscut pretutindeni în lume, care mărturisea, cîndva, provocator: „Am avut o copilărie stalinistă fericită”. Întrebare e: o fi existînd și… Stalin cel bun?
2. Al doilea invitat e Patriarh. Pardon, „Patriarhul” – pentru detalii, încercați, vă rugăm, să verificați pe google «Bu-Ba-Bu» (Burlesc – Balagan – Bufoniadă).
3. Al treilea invitat este fiul Ksenijei Cicvaric, cunoscuta interpretă rumână din Timocul Sîrbesc, iar tatăl său a fost închis, ani buni, la Jilava.
4. Al patrulea invitat e născut în 1957 și este considerat autorul-cult al generaţiei sale, a cărui operă literară a devenit portavocea „învinşilor” din Croaţia urbană. Și, important, desi numele lor seamănă, nu e rudă cu cu Iulia Popovic 
5. Cel de-al cincilea invitat a scris, cîndva, povestea unui copil român pe străzile din Italia. Cartea, nominalizată la Premiul Strega (cel mai important premiu literar italian) si desemnată „Cel mai bun debut al anului 2007“ de către cea mai importantă emisiune culturală a RAI, a fost tradusă și în limba română.
6. În fine, cel de-al șaselea invitat este cel mai tînăr autor de proză care figurează în ultima ediție a „Scurtei istorii a literaturii sîrbe” de Jovan Deretić.



Ce ziceti? Incercam sa aflam cine vine?

14 comments:

  1. Replies
    1. nici eu nu i-am gasit pe toti :))))

      Delete
    2. Ti-l dau pe 6 si mi-l dai pe 3?

      Delete
  2. Sună bine! Cred că o să mă înscriu. :)
    Mulțumim pentru anunț!

    ReplyDelete
  3. O grămadă de cărți. Chiar că sună bine după ce mami o zis că nu mă mai lasă să îmi cumpăr :)).

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. 5-ul mi-a pus capac. :))
    Deocamdata ...!

    ReplyDelete
  6. Pachetul mare cu carti nu atrage, pentru ca acum omul isi ia orice, oricand, gratis de pe net.
    Chestia cu ghicitul nu ma atrage... Habar n-am despre cine-i vorba :) :) Si sincer I couldn't care less.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sa stii ca multe carti ale autorilor romani sau ale unor autori straini mai putin consacrati nu se gasesc pe net. sau cel putin nu stiu eu unde sa caut :-)

      Delete
  7. eu am raspunsurile la 1,2,5,6, dr nu gasesc pentru 3,4:), dacavrea cineva facem schimb de raspunsuri! adresa mea de email agnes14181@yahoo.com

    ReplyDelete

Read more: http://genuinecontent.blogspot.com/2013/02/JQuery-for-facebook-like-box-pop-up-widget-for-blogger.html#ixzz2Po9BCPk9