Sunday, September 15, 2013

book review: the fault in our stars

buna :|

tocmai am terminat de citit the fault in our stars. acum 5 minute :| shit :|

ok, ma calmez, e doar o carte, e fictiune, am citit carti si mai dureroase. pentru putinii dintre voi care inca n-au citit-o, the fault in our stars (aparuta la noi la editura Trei) e o carte a naibii de trista, dar absolut geniala. Ge-ni-a-la!

long story short: Hazel e o adolescenta care sufera de cancer in stare avansata. La un grup din acela de sustinere il cunoaste pe Gus, care se luptase si el cu cancerul (avea un picior amputat, dar macar totul era ok in rest). Initial pare genul de poveste "boy meets girl, they fall in love, the end". Nu e asa. Pe langa faptul ca sunt uniti de boala, mai sunt uniti si de o carte care s-a terminat brusc. Pentru ca Hazel voia neaparat sa stie anumite lucruri din carte, cei doi merg in Amsterdam, in cautarea scriitorului, om care se dovedeste nu asa de misto cum sperase Hazel. Ce se intampla in Amsterdam, cum ii schimba pe cei doi povestea de acolo si cum poate evolua povestea de dragoste intre doi copii bolnavi, trebuie neaparat sa vedeti voi.

my opinion: holy shit :| desi e "boy meets girl", toata ideea ca orice fel de atasament o sa duca la suferinta, pe mine m-a terminat. Pe tot parcursul cartii se pune problema ca la un moment dat vor muri si celalalt va suferi super mult. Mi s-a parut cumplit de trista faza asta. Mi-a placut foarte mult cum nu sunt urmariti doar ei, ci si alte personaje, fiecare cu viata lui. In schimb, dupa primele 30-40 de pagini mi-am zis mie "Nu, nu se poate intampla ce cred eu ca o sa se intample. NU!". dar s-a intamplat fix asta. FIX! Desi urasc sa fie un final previzibil, aici nu m-a deranjat atat faptul ca am stiut, ci faptul ca s-a intamplat. Are vreun sens ce zic?

Anyways, i-am dat pe Goodreads clar 5/5.

Nu va intreb daca ati citit-o, ca stiu ca da, ci cat de mult ati plans la cartea asta :))


4 comments:

  1. O astfel de stare mi-a dat-o cartea Oscar şi tanti Roz. Am citit-o în câteva ore şi deşi ştiam cum se va încheia mi-am revenit şiroaie de lacrimi şi un pachet de şerveţele mai târziu. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ioi, inseamna ca trebuie si eu s-o citesc neaparat <3

      Delete
  2. Recomand si eu "Oscar si tanti Roz"! E extrem de draguta, dar te face sa plangi in hohote :(
    La TFIOS am plans o groaza, e clar una dintre cele mai frumoase carti pe care le-am citit.

    ReplyDelete

Read more: http://genuinecontent.blogspot.com/2013/02/JQuery-for-facebook-like-box-pop-up-widget-for-blogger.html#ixzz2Po9BCPk9