Monday, September 30, 2013

book fair @British

hello hello :*

ador toamna. it's a fact. daca vara e prea cald, n-am chef de nimic, deci mai rarut cu cititul, toamna e absolut perfecta: ploaie, vant, ceai/ciocolata calda. ce reading setting e mai frumos?

daca si voi sunteti la fel, British Council Bucuresti va invita la un targ de carte mare mare (doar cu carti in engleza)!!!!! Avem foarte multe carti de fictiune, dar si de marketing, business, IT, arta, psihologie, istorie, you name it. Cartile au preturi de 10, 20 sau 30 de lei iar revistele se vand cu 3 lei (Times, NME, The Economist, etc). Targul incepe maine (1 octombrie) si dureaza pana sambata (5 octombrie), in biblioteca @British

si pentru ca vestile bune nu vin niciodata singure, pentru studenti avem si un discount de 30% la abonamente in toata luna octombrie.

ce ziceti? va umpleti book bags-urile saptamana asta? (da, avem si book bags:D)


Saturday, September 28, 2013

hottest books of october

hello hello :*

v-am aratat luna trecuta ce ma entuziasmeaza pe mine foarte mult din punctul de vedere al lansarilor de septembrie. pentru ca maine, poimaine (bine, raspoimaine) vine si octombrie, va prezint o noua lista :-)

1. The October List - Jeffery Deaver (descrierea aici - rapiri si documente misterioase - suna bine)


2. Book of Ages: The Life and Opinions of Jane Franklin - Jill Lepore (descrierea aici - e despre sora lui Benjamin Franklin. Pretty cool, huh?)

3. Starry night: A Christmas Novel - Debbie Macomber (descrierea aici : chiar daca mai e ceva pana la craciun, iubesc sarbatoarea asta atat de mult, incat nu poate lipsi de pe lista aceasta carte <3 p="">

4. Longbourn - Jo Baker (descrierea aici - e scrisa ca un fel de replica la Mandrie si Prejudecata (Jane Austen), surprinzand viata servitorilor. Ador genul asta de scrieri!)

5. Humans of New York - Brandon Stanton (descrierea aici : New York este unul din orasele pe care vreau neaparat sa le vad pana mor - imi plac filmele care se petrec in oras, serialele, blogurile, tot <3 p="">

6. Bridget Jones: Mad About the Boy - Helen Fielding (descrierea aici - Bridget e un personaj ft placut, ft nostim iar cartile de genul asta sunt my guilty pleasure :"> )

7. Allegiant - Veronica Roth (descrierea aici - una din cele mai asteptate carti ale anului cred :)) e ultima carte din serie: puteti citi si recenziile facute de mine pentru Divergent si Insurgent)

Voi ce ati vrea sa cititi din lista asta? 

Tuesday, September 24, 2013

book review: ramasitele zilei

neata :*

azi o va povestesc despre o carte frumoasa frumoasa, pe care am citit-o in weekend: ramasitele zilei, de kazuo ishiguro (aparuta la polirom). eu am mai citit de el "never let me go", care e magistrala, asa ca aveam asteptari foarte mari de la cartea asta. din fericire, a fost exact cum speram sa fie. 

long story short: stevens este un majordom al vremurilor de demult, in anglia de dinainte de razboi, cand lorzii nu erau personaje din povesti si acea eleganta englezeasca se putea inalni in marile conace din regat. dupa ce isi petrece o buna perioada din viata in slujba lordului darlington, peste stevens vine istoria si, astfel, totul se schimba: casele nobile englezesti dispar, proprietatile lor fiind vandute in favoarea celor cu "bani noi" (in cazul asta, unui american). cartea urmareste povestea sa si incercarile de a se adapta la noile vremuri. 

ce mi-a placut: este o carte asa de....linistita si linistitoare. spre deosebire de "never let me go", care e teribil de puternica prin actiune si sentimente super intense, "ramasitele zilei" este o carte in care nu actiunea conteaza, ci modul in care este descrisa situatia lui stevens. nu este o carte alerta, ci una de citit sub patura, cu o ciocolata calda alaturi. mi-a placut foarte mult modul in care este narata viata lui, imbinand povestirea cu o calatorie pe care el o face, pentru a se revedea cu o fosta angajata. mi-a placut la nebunie cum sub toata acea seriozitate si dorinta de perfectiune se ascundea placerea pentru romane de dragoste. si mi-a placut in mod special atitudinea pe care stevens o are fata de lordul darlington: o loialitate iesita din comun. 

va marturisesc ca nu am vazut filmul (trailerul e mai jos), dar pe tot parcursul cartii am avut scene din Downton Abbey. Daca va place serialul, cartea asta o sa va incante la fel de mult. Daca nu va uitati la serial, vi-l recomand cu toata caldura: e cu adevarat aparte. 

I-am dat pe goodreads 5 stele din 5 :-)



Monday, September 23, 2013

castigator Prefectul

salut :*

vreau sa va spun ca nu ma gandeam sa fac o postare separata prin care sa anunt castigatorul, ci doar un Later Edit la concurs, dar cand am vazut cati v-ati inscris, am zis ca neaparat trebuie sa va multumesc!

pentru cei care au mai poposit pe aici, multumesc de comentarii si idei iar pentru noii veniti, sper ca ati descoperit, cu ocazia concursului, un blogusor livresc pe placul vostru, pe care o sa-l mai vizitati.

dupa cum am anuntat deja, cine a comentat simplu a castigat o intrare, iar cei care au distribuit pe fb/blog, au avut o sansa in plus. am ales castigatorul prin random.org.

siiiiiiiiiiiiiiiiii, Prefectul de Alastair Reynolds merge laaaaaaa alexa!!!!

astept un mail de la tine pe irimlg@yahoo.com ca sa stabilim cum o sa intre cartea in posesia ta. 

Multumesc inca o data pentru participare si va mai astept pe la mine!

Wednesday, September 18, 2013

book vs. movie

neata :*

rasfoind blogul, mi-am dat seama ca in ultima vreme am citit foarte multe carti pentru care s-au facut adapatari cinematografice. mi-am mai dat seama ca pentru cateva dintre ele, am vazut mai intai filmul si apoi am citit cartea si, surpriza, in anumite cazuri, filmul mi s-a parut mai bun. Ma refer aici la Eat, Pray, Love, printre altele. 

In mod normal, respect si eu regula "carte si apoi film", pentru ca unele filme chiar sunt oribile fata de carte (Pe aripile vantului este un astfel de exemplu), dar ce se intampla cand situatia e exact pe dos, cand filmul e genial iar cartea...sufletu (Forrest Gump - e filmul meu preferat din istoria filmelor, iar cartea....doamne, nici pe foc nu merita s-o pun). 

Mai sunt si cazurile fericite cand cartea si filmul sunt aproape la fel de bune, cand filmul respecta foarte bine cartile (pe langa seria HP, ma gandesc si la Sa nu ma parasesti, de Ishiguro). Sau cazurile ciudate cand, desi am vazut filmul, cartea tot m-a dat pe spate (Hunger games, clar).

Voi va uitati mereu la film dupa ce cititi cartea sau aveti exceptii? Daca da, cum vi s-a parut cartea dupa film? 

P.S.: nu uitati de concurs!!!!

Monday, September 16, 2013

concurs de luni

salutare :*

de vreo saptamana incoace tot trag de mine sa-mi reorganizez biblioteca. pentru ca luna trecuta am fost foarte norocoasa si am primit o tona de carti, efectiv nu mai am loc in biblioteca. si pentru ca dar la dar trage, am zis sa va fac si voua un cadou. 

este vorba de Prefectul, de Alastair Reynolds, aparuta la editura Trei. 


În secolul al XXV-lea, apogeul civilizaţei umane îl constituie Inelul Sclipitor: 10.000 de habitate orbitale, cu o populaţie de 100 de milioane din jurul planetei Yellowstone, aflată în sistemul Epsilon Eridani. Habitatele reprezintă forme diverse de societăţi, legate însă toate prin practicarea demarhismului – forma finală a democraţiei, care este protejată de prefecţi.

„Un thriller interstelar în care nimic – şi nimeni – nu este ceea ce pare." – Telegraph


Nu stiu daca se vede in poza, dar cartea este inca in tipla. Am primit-o si eu acum ceva vreme, dar cum lista mea de TBR se mareste in loc sa scada, poate la voi in biblioteca o sa stea mai frumos :-)

Conditii: pana duminica, 22 septembrie, la 23:59, lasati un comentariu la postarea asta. Daca dati si un share pe fb sau anuntati concursul pe blog (si lasati link in comentariu), castigati o intrare in plus. 

Mult succes!

Sunday, September 15, 2013

book review: the fault in our stars

buna :|

tocmai am terminat de citit the fault in our stars. acum 5 minute :| shit :|

ok, ma calmez, e doar o carte, e fictiune, am citit carti si mai dureroase. pentru putinii dintre voi care inca n-au citit-o, the fault in our stars (aparuta la noi la editura Trei) e o carte a naibii de trista, dar absolut geniala. Ge-ni-a-la!

long story short: Hazel e o adolescenta care sufera de cancer in stare avansata. La un grup din acela de sustinere il cunoaste pe Gus, care se luptase si el cu cancerul (avea un picior amputat, dar macar totul era ok in rest). Initial pare genul de poveste "boy meets girl, they fall in love, the end". Nu e asa. Pe langa faptul ca sunt uniti de boala, mai sunt uniti si de o carte care s-a terminat brusc. Pentru ca Hazel voia neaparat sa stie anumite lucruri din carte, cei doi merg in Amsterdam, in cautarea scriitorului, om care se dovedeste nu asa de misto cum sperase Hazel. Ce se intampla in Amsterdam, cum ii schimba pe cei doi povestea de acolo si cum poate evolua povestea de dragoste intre doi copii bolnavi, trebuie neaparat sa vedeti voi.

my opinion: holy shit :| desi e "boy meets girl", toata ideea ca orice fel de atasament o sa duca la suferinta, pe mine m-a terminat. Pe tot parcursul cartii se pune problema ca la un moment dat vor muri si celalalt va suferi super mult. Mi s-a parut cumplit de trista faza asta. Mi-a placut foarte mult cum nu sunt urmariti doar ei, ci si alte personaje, fiecare cu viata lui. In schimb, dupa primele 30-40 de pagini mi-am zis mie "Nu, nu se poate intampla ce cred eu ca o sa se intample. NU!". dar s-a intamplat fix asta. FIX! Desi urasc sa fie un final previzibil, aici nu m-a deranjat atat faptul ca am stiut, ci faptul ca s-a intamplat. Are vreun sens ce zic?

Anyways, i-am dat pe Goodreads clar 5/5.

Nu va intreb daca ati citit-o, ca stiu ca da, ci cat de mult ati plans la cartea asta :))


Thursday, September 12, 2013

concurs literar

Dragilor,

O postare putin altfel in dimineata asta: am dat peste un concurs literar mai...special. Nu e vorba de argumentat preferintele literare, nici de gasit un citat potrivit pentru o anumita situatie, si nici nu e pe baza de Like&Share, ci presupune putina munca de cercetare.

Haideti sa va explic: in curand, o sa aiba loc FILT - festivalul international de literatura de la timisoara. Momentul principal al oricarui festival il reprezinta anuntarea invitatilor. Ei bine, organizatorii vor sa facem noi asta, sa ghicim noi cine o sa vina, pe baza unor indicii. Premiul? Un pachet mare, mare cu carti. Suna misto, nu?

Va las aici concursul propriu zis ;)

Următorul anunț se încadrează la categoria „concurs”. Dar ce concurs! 

Așa cum am promis, astăzi vă spunem care sînt scriitorii străini care vor participa la cea de a doua ediție a Festivalului Internațional de Literatură de la Timișoara (23-25 octombrie 2013).
Este vorba despre 6 nume importante ale literaturii contemporane, pe care vă invităm să le ghiciți și să ni le trimiteți pe email (office@headsome.ro) pînă pe data de 23 octombrie a.c.. Prin tragere la sorți, în ultima seară a Festivalului, vom alege 2 cîștigători, cărora le vom oferi două pachete de cărți cu autografele invitaților. Dacă participantul la concurs e din provincie, îi vom trimite cărțile prin poștă.
Atenție, vorbim de două pachete maaari, deoarece vom include și cărțile scriitorilor români prezenți la FILTM, pe care vi-i vom comunica - o să vedeți cum  - lunea următoare.

IATĂ CUM PUTEȚI GHICI CARE SÎNT OASPEȚII DIN STRĂINĂTATE AI FILTM:
1. Primul invitat un scriitor cunoscut pretutindeni în lume, care mărturisea, cîndva, provocator: „Am avut o copilărie stalinistă fericită”. Întrebare e: o fi existînd și… Stalin cel bun?
2. Al doilea invitat e Patriarh. Pardon, „Patriarhul” – pentru detalii, încercați, vă rugăm, să verificați pe google «Bu-Ba-Bu» (Burlesc – Balagan – Bufoniadă).
3. Al treilea invitat este fiul Ksenijei Cicvaric, cunoscuta interpretă rumână din Timocul Sîrbesc, iar tatăl său a fost închis, ani buni, la Jilava.
4. Al patrulea invitat e născut în 1957 și este considerat autorul-cult al generaţiei sale, a cărui operă literară a devenit portavocea „învinşilor” din Croaţia urbană. Și, important, desi numele lor seamănă, nu e rudă cu cu Iulia Popovic 
5. Cel de-al cincilea invitat a scris, cîndva, povestea unui copil român pe străzile din Italia. Cartea, nominalizată la Premiul Strega (cel mai important premiu literar italian) si desemnată „Cel mai bun debut al anului 2007“ de către cea mai importantă emisiune culturală a RAI, a fost tradusă și în limba română.
6. În fine, cel de-al șaselea invitat este cel mai tînăr autor de proză care figurează în ultima ediție a „Scurtei istorii a literaturii sîrbe” de Jovan Deretić.



Ce ziceti? Incercam sa aflam cine vine?

Wednesday, September 11, 2013

book shop visit

salutare :*

va spusesem intr-o alta postare ca urma sa merg la amsterdam. am fost, am vazut, mi-a placut, m-am intors :D si cum sunt un adevarat book nerd, nu m-am putut abtine si m-am dus la o librarie pe care voiam s-o vizitez: The American Book Center. Auzisem foarte multe despre ea: ca e mare, ca e frumoasa, ca au cele mai noi chestii. Totul e cat se poate de adevarat. Vorbim de 3 etaje (3!!!!!!) pliiiiiiiine cu carti, de sus pana jos, aranjate super super fain. Ma credeti ca pusesem mana pe vreo 5? :)) Voiam neaparat sa-mi iau trilogia Millenium si The Help, dar pana la urma am plecat de acolo doar cu The Fault in Our Stars (e innacceptabil ca nu am citit-o pana acum, stiu, va rog sa nu aruncati cu pietre).



Mi s-a parut foarte cute o promotie  pe care o mai vazusem pe net, dar niciodata pe viu, asa ca m-am gandit sa-i fac o poza :D


Si aici e o poza pe care am luat-o de pe net, ca sa vedeti cum arata doar un perete din toata nebunia :D


Ce ziceti? Arata bine? Care e cea mai frumoasa librarie in care ati fost?

Monday, September 9, 2013

book review: 1984

salut :*

azi o sa va prezint o carte pe care am citit-o mult prea tarziu, asa ca in secunda in care terminati de citit recenzia, puneti mana pe carte: 1984, de George Orwell. ( se gaseste in romana la Polirom). Am fost batuta la cap constant s-o citesc (da, Irina, despre tine e vorba), dar a meritat.

long story short: intr-un viitor distopic (viitor pentru momentul cand a fost scrisa, ca 1984 deja a trecut:D), lumea este impartita in 3 mari puteri: Oceania, Eurasia si Estasia. In Oceania, Partidul controleaza intreaga populatie: control la propriu, prin niste tele-ecrane instalate in fiecare casa, sunt limitate cartile, proviziile, sunt impuse exercitii fizice si, cel mai crunt, este reglementata limba. E vorba despre Newspeak (sau Nouavorba), un grai care elimina complet acei termeni care nu-s doriti de partid si Fratele cel Mare caci, daca ceva nu poate fi numit, nu poate fi nici gandit (zic ei). Personajul principal este Smith Winston, care inca mai are amintiri de pe vremea cand partidul nu controla tot si ganduri ca situatia ar putea fi schimbata. Daca reuseste el sa se ridice impotriva sistemului si sa-l invinga, va trebui sa aflati singuri.

my opinion: holy shit! ho-ly shit!!!!! mi-a placut extreeeeem de mult, o data ca volum distopic in sine, si a doua oara ca volum distopic intr-un an care deja a trecut. E foarte ciudat sa recunosti lucruri care deja s-au intamplat intr-o oarecare masura, sa vezi ca din ambitiile unor oameni se pot naste astfel de situatii de cosmar si sa vezi cum reactioneaza un om normal. Personajul principal e un tip foarte misto, foarte destept, care prezinta foarte bine situatia. Mi-a placut foarte mult o parte (o sa incerc sa nu fiu spoilerita), in care el vorbeste cu un alt tip si celalalt practic ii citeste gandurile de la primul la ultimul. E freaky rau de tot.

Am vazut ca exista si filme, dar nu le-am vazut. Va las un trailer aici. 

Voi ati citit-o?

Trebuie neaparat sa cititi cartea asta! Pe Goodreads i-am dat, evident, 5 stele din 5.

Monday, September 2, 2013

book review: eat, pray, love

hello hello :*

va anuntam aici ca luna trecuta am primit o tona de carti, printre care si Eat, Pray, Love de Elizabeth Gilbert. (a fost tradusa la editura Humanitas) Am vazut filmul acum ceva vreme si mi s-a parut un film de duminica perfect: nu te face sa gandesti prea mult, are peisaje si replici frumoase, e super relaxant.

Desi de obicei nu citesc cartea dupa ce am vazut filmul, am zis sa incerc. Cateva zile mai incolo am ajuns la concluzia asta:

Long story short: Liz e o scriitoare a carei viata pare ca nu se indreapta nicaieri: e proaspat divortata, relatia ei de dupa casatorie, cu David, nu e nici ea prea buna, ajunge sa fie complet nefericita. In urma unei vizite in Bali, se hotaraste sa isi ia un an liber, in care sa calatoreasca in 3 destinatii: Italia, India si inapoi in Bali. Prima parte, cea in care ajunge la Roma, surprinde lunile de placere, de decadenta, de mancare buna, conversatii frumoase, mici placeri. In a doua, in care sta in India, la un templu, incearca sa se regaseasca, intra in contact cu/...her inner self (suna aiurea "eul interior", nu credeti?), mediteaza foarte multe si, evident, se roaga. In ultima parte (cea mai tare, dupa parerea mea), combina placerile cu regasirea si ajunge sa isi faca prieteni si sa intalneasca din nou iubirea. Ideea e ca fiecare dintre noi trebuie sa ajunga la un echilibru intre placerile fizice si cele spirituale, ceea ce mi se pare foarte corect.

My opinion: tema cartii imi place foarte mult, dar stam mai prost cu executia :)) problema foarte mare pe care o am e dusul la extrem: se duce in Italia, se ingrasa 10 kg de la atata mancare (care, apropo, e bull shit, am stat si eu in Italia 4 luni si am slabit chiar :)) mananci mult la inceput dar dupa....) apoi hop in India la meditatie, yoga si tacere si dupa brusc gaseste echilibrul. Mi se pare cam trasa de par faza, sincera sa fiu. In al doilea rand, pe ea imi venea s-o iau la palme si pumni. Vorba unei tipe, cum naiba sa te vaicaresti atata cand toate calatoriile astea sunt platite de editura ta?! CUM?! E super smiorcaita tipa, se vaita intr-una si e pur si simplu enervanta. Julia Roberts e muuuuult mai OK in film. (trailerul aici)

I-am dat pe Goodreads 2 stele din 5 :-)

Voua ce v-a placut mai mult: cartea sau filmul?

Read more: http://genuinecontent.blogspot.com/2013/02/JQuery-for-facebook-like-box-pop-up-widget-for-blogger.html#ixzz2Po9BCPk9