Tuesday, July 2, 2013

despre biblioteci si alti demoni

da, dragii mei, bibliotecile sunt niste demoni, niste locuri absolut cumplite care imi dau peste cap toate listele de "to read", toate preferintele literare, toate planurile.

sa va lamuresc: de cand am inceput un internship la o biblioteca, deci de cand lucrez cu carti asa, on a regular basis, am dat de o groaza de carti de care nici nu auzisem, de care nu mi-am pus vreodata problema ca ar exista, dar care par ingrozitor de faine. autori noi, subiecte diferite, stiluri care mai de care.

am ajuns astfel sa citesc carti care nu au fost niciodata in plan: unele mai naspa, altele mai misto, dar oricum, altceva. lista mea de "to read" de pe goodreads parca nu se schimba deloc, caci in raftul de "currently reading" apar carti pe care nu planuisem ca le voi citi. tot de aici mi-a venit si ideea de citit o saptamana in romana, una in engleza, ca sa nu cumva sa fi fost in zadar cei 3 ani de literatura britanica/americana. asta e chiar bine, cred. 

si acum, ca sa laud bibliotecile pe bune, iti dau sansa sa citesti nu doar ce nu credeai ca o sa citesti, ci si carti "planificate", gratis sau in baza abonamentului (depinde de biblioteca). In timpul facultatii, mi-am cumparat doar vreo 10 din cartile pe care trebuia sa le citesc iar acum am economist cateva milioane bune. asadar, un mare thumbs up pentru biblioteci!

voi aveti abonament la biblioteca?

5 comments:

  1. Intr-adevar..bibliotecile sunt muult mai folositoare!Pe mine ma fascineaza toata gramada aia de carti care asteapta sa fie citita. Imi place sa cred ca fiecare carte dintr-o biblioteca are o poveste a sa. Cine stie cati oameni au atins acele foi si unii chiar au lacrimat pe ele..
    Imi aduc aminte ca am gasit pe prima pagina a unei carti(de la biblioteca)un citat atat de frumos despre timp si era scrisa si data nasterii mele. Am ramas impresionata :D

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Eu am abonament la biblioteca. Indiferent cat de multe carti mi-as cumpara, atunci cand vine vorba de un autor nou prefer sa-l testez la biblioteca. Plus ca sunt prea multe carti bune pe lume si nu-mi pot cheltui toti banii pe carti. Eu una am abonament la institutul francez si la biblioteca metropolitana. Gasesti tot felul de carti pe la metropolitana. Datorita bibliotecii, am descoperit-o pe Herta Muller si pe Aurora Liiceanu. Cel mai mult imi place, cand merg la biblioteca, sa ma uit prin rafturile ticsite de carti, si sa aleg la intamplare, titluri si nume de autori care imi fac cu ochiul.. si pe care sa ajung sa-i descoper ulterior in fotoliul meu de lectura :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. cum sunt cartile lui herta muller? de ceva vreme tot zic ca citesc si eu si tot n-am apucat.

      Delete

Read more: http://genuinecontent.blogspot.com/2013/02/JQuery-for-facebook-like-box-pop-up-widget-for-blogger.html#ixzz2Po9BCPk9