Friday, November 2, 2012

grammar nazi

hello hello

vreau sa imi cer scuze pentru ca sunt cel mai mare grammar nazi din lume. va incurajez sa aruncati cu pietre, sa ma legati cu sfori si alte alea DACA nu sunteti de acord cu mine.

dar sincer va spun, nu mai suport sa aud cuvinte oribile ca "obvios" sau expresii ca "face sens" care nu sunt spuse la misto. si daca ne omoara engleza cu influentele ei, la romana ce scuza mai avem? limba care-o vorbim de mici? nu ar trebui sa aibE ceva mai multa corectitudine? nu erEa asta o cerinta elementra in educatia oricarui om? sa stie sa-si vorbeasca limba?

nu vreau sa facem aici un "ma-ta are cratima" de bloggeri, pentru ca suntem niste ladies, noi vorbim mult mai frumos, dar haideti macar sa nu fim calme: sa ne zvacneasca vena de la tampla, sa simtim ca un scurtcircuit in stomac si sa ne vina sa omoram pe cineva atunci cand auzim greseli de gramatica. sa nu facem nimic nesabuit, dar sa corectam pana la epuizare, sa enervam lumea, sa ne luam priviri pline de ura si vorbe pe la spate, dar poate, candva, cineva o sa ne ia in seama intentiile.

eu una m-am saturat de limba pocita, tradusa din engleza ("l-am introdus pe andrei lui mihai" imi provoaca ameteli ) sau folosita complet alandala. ce ziceti? 

9 comments:

 1. Sunt de acord.E atat de enervant cand auzi oameni pe strada care incep sa faca o romano-engleza proasta cand nici limba lor nu o stiu.

  ReplyDelete
 2. Sunt complet de acord. Aproape ca 50% din populatia tarii nu stie sa vorbeasca limba romana asa cum trebuie :|

  ReplyDelete
 3. ăăăă vrei să spui, l-am introdus pe andrei în mihai

  ReplyDelete
 4. Deacord.Nu numa în Romania ,ci si în Moldova.La voi cu engleza,la noi cu rusa.Limba materna trebuie respectata!

  ReplyDelete
 5. Te sustin 100%. Eu din totdeauna am fost un grammar nazi (hence blogul cu diacritice and all) si inca ma chinui sa fiu pe cat de mult pot. Daca nu mai am treaba cu romana decat acasa sau cand trec prin tara, asta nu inseamna ca sunt scutita de a vorbi corect si sunt cu atat mai putin de acord cu felul in care romanilor care traiesc in Romania li se pare ca sunt scutiti.

  P.S.: Ai uitat sa vorbesti despre "mai mi-am luat" in loc de "mi-am mai luat". Pe mine asta ma omoara cel mai tare.

  ReplyDelete
 6. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 7. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 8. L-am introdus :)). E prima oara cand aud asta!

  ReplyDelete
 9. greseli mai facem si fara sa vrem. dar atunci cand combini engleza cu romana si iese un rahat e trist. :(

  ReplyDelete

Read more: http://genuinecontent.blogspot.com/2013/02/JQuery-for-facebook-like-box-pop-up-widget-for-blogger.html#ixzz2Po9BCPk9