Sunday, May 30, 2010

diversitatea sexuala

Diversitatea sexuala e un subiect care pe mine ma intriga. Sau mai bine spus gradul scazut de toleranta pe care il avem la alte orientari sexuale decat a noastra. Care e diferenta intre o persoana heterosexuala si una homosexuala in afara de faptul ca aceasta din urma nu ar putea face parte dintr-o familie....traditionala? dar sper ca am depasit moment cand credem toti cu tarie cu principalul scop al omului pe pamant e sa aiba mostenitori...Anyway, voi care credeti ca sunt motivele pentru care homosexualii sunt discriminati de fapt? (1) si de ce credeti ca in Romania inca nu s-a atins gradul de toleranta care exista in V? (cum au legalizat ei casatoria intre persoanele de acelasi sex, etc...)

Mersi mult :*

5 comments:

  1. 1. Banuiesc ca e vorba de motive preponderent religioase: "aproapele" acela pe care suntem indemnati sa-l iubim ajunge de fapt sa fie "identicul". E un fel de adaptare a principiului "Toate animalele sunt egale, dar unele sunt mai egale decat altele". Deci TOTI oamenii merita o sansa, DACA... si aici urmeaza o lista nesfarsita de conditii, singura lor justificare construindu-se la nivelul lui "pentru ca asa e firesc, asa trebuie, asa scrie in Biblie" etc.
    2.Pentru ca avem un grad de inertie, dar si de conventionalism, mult mai mare. Pentru ca, asa cum am invatat la RP :D, suntem caracterizati de o considerabila rezistenta la schimbare.

    ReplyDelete
  2. Cred ca tine in special de educatie...avand in vedere trecutul nostru si mentalitatea care inca nu s-a schimbat, va mai mult timp pana cand vom avea o atitudine mai "relaxata" in ceea ce priveste homosexualitate

    ReplyDelete
  3. Personal, nu sunt de acord cu afisarea in public a homosexualilor, mai precis, a marsurilor. Indiferent de societatea in care traim, atat timp cat o miscare de genul asta este facuta intr-un mod galagios, ea nu are ca finalitate decat ura celorlalti. In rest, e problema fiecaruia ce face, cu cine iese si cu cine isi petrece timpul. Sunt de acord cu diversitatea, insa nu cu manifestarile pro. Motivul pentru care nu e acceptata diversitatea sexuala ca fenomen cred ca tine de gradul de cultura al societatii si nivelul de civilizatie.

    ReplyDelete
  4. cred ca "diversitatea sexuala" nu este acceptata mai mult de biserica si de gradul de educatie, in plus contravine functiei familiei (caci cred ca homosexualii pot intemeia familii) de procreere. in Romania, homosexualitatea nu este acceptata din motive evidente, venim dupa o cultura prin excelenta comunista, extrem de conservatoare si restrictiva, lucrul asta nu se va schimba usor, poate in 20 de ani, puteam sa vorbim despre o democratizare a sexualitatii. oamenii astia ar trebui sa fie lasati sa traiasca cum vor, insa nu sunt de acord cu manifestarile publice, sentimentul de iubire si orientarea sexuala sunt acte intime si nu publice. pup papusel:P

    ReplyDelete
  5. Cred ca motivele sunt legate de religie, morala si viata de familie, iar pentru unii poate ca pur si simplu homosexualii sunt impotriva firii.
    Pe langa motivele de mai sus, in Romania cred ca sunt mai evidente decat in alte parti lipsa de informare, indiferenta si ignoranta. Poate ca e vorba si de un oarecare spirit de turma, in ideea: "Nu sunt ca noi, nu-i acceptam". Si asta nu cred ca se va schimba foarte repede, mai ales pentru ca mult timp acesta a fost un subiect tabu.

    ReplyDelete

Read more: http://genuinecontent.blogspot.com/2013/02/JQuery-for-facebook-like-box-pop-up-widget-for-blogger.html#ixzz2Po9BCPk9