Wednesday, October 30, 2013

print vs. e-book

salutare :*

de cand a inceput toata isteria cu e-books si e-readers am urlat sus si tare ca eu niciodata n-o sa-mi iau un e-reader, ca mi se pare un lucru absolut oribil sa nu ai cartea fizica in mana, ca jumatate din placerea cititului consta in rasfoirea paginilor, ca si asa stam prea mult cu electronicele in brate ca sa trebuiasca si in domeniul asta.

asta a fost pana cand am inceput si eu sa castig primii mei bani. si odata cu primii bani castigati, a inceput potopul. daca pana atunci primeam carti de toate sarbatorile si imprumutam de la biblioteca, acum nu ma opreste absolut nimic sa intru intr-o librarie sau pe un site si sa cumpar ce vreau. nu a ajutat nici faptul ca am descoperit comunitatea online de cititori, de unde aflu mereu despre cele mai faine carti. si asa am ajuns absolut falita. nu se mai cade ca la 23 de ani (aproape, mai am putin) sa le cer alor mei bani de carti saptamanal (desi nu spun nu cadourilor :D), deci trebuie sa fac ceva.

asa am ajuns la kindle fire. e un semi-compromis. nu este e-reader, dar il voi folosi si pe post de. si asa batranul meu laptop incepe sa se resimta, asa ca tableta mea va avea dubla functie :D parca nu mai suna chiar asa de rau, nu?

pana mi-l cumpar (de black friday), o sa bag in book-bag tot ce mai pot. si bucurestiul imi da mereu sanse, cum ar fi Kilipirim, targul de la sala Dalles, care incepe chiar azi :D Daca vreti sa fiti la curent cu evenimentele, dati un like pe facebook :D

voi aveti e-reader, v-ati lua sau inca mai sunteti sustinatori infocati ai cartilor "traditionale"?


Monday, October 28, 2013

hottest books of november

hey :*

pentru ca iar sunt intr-un reading/writing slump, am zis sa va prezint ce aparitii din noiembrie m-ar tenta pe mine :D

1. The Hogwarts Library - J.K. Rowling - oh my god :| pls pls pls pls somebody get me this for christmas pleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeease :))


2. Sailor Moon short stories - da, recunosc, adoram Sailor Moon cand eram mica. asa, si?


3. I am Malala: the girl who stood up for education and was shot by the Taliban - Malala Yousafzai - mi se pare super super interesanta povestea ei si mi-ar placea mult sa citesc cartea.


4. The aviator's wife - Melanie Benjamin: e cam in acelasi stil cu the Paris wife, pe care vreau neaparat s-o citesc :D



Wednesday, October 23, 2013

october book haul

hey hey :*

luna asta n-a fost o super luna dpdv al cartilor cumparate, dar am zis sa le pun totusi impreuna si sa va arat cu ce s-a imbogatati biblioteca mea:D

v-am spus deja de 3 dintre achizitii aici, asa ca doar o sa pun pozele:

 1. Dr Jekyll and Mr Hyde + other stories - R. L. Stevenson


2. The Whisperer in Darkness + other stories - H. P. Lovecraft


3. The Journal of Eva Morelli - Maryann Dagincourt - castigata pe Goodreads

4. O suta de nume - Cecelia Ahern - editura All (am fost si la lansare si a fost absolut minunat. e o tipa foarte energica si bubbly <3 nbsp="" p="">


5. To the lighthouse - Virginia Woolf - aparuta si in romana la editura Rao 

6. Always and forever - Cathy Kelly (aparuta in romana la editura Polirom



Pe ultimele 2 le-am luat de la targul de carte @British: am zis ca o carte clasica e un must, dar ca merge tare bine cu un chick lit :))

Ce ati citi(t) din lista mea? Cu ce sa incep?

Monday, October 21, 2013

noaptea devoratorilor de carte

hello hello :*

ajunge omul frumos acasa dupa o zi plina si ce sa vada? reduceri la carti. de data asta cei de la elefant sunt marsavii. ei au reduceri mereu, chiar le trebuiau altele?! cum i-am zis de curand cuiva "incep sa nu mai suport targurile de carte, mereu raman falita dupa". acelasi lucru se aplica si pentru reduceri.

sper sa nu aiba reduceri la carti pe care le-as vrea, sper sa nu imi iau nimic, sper sa pic intr-un ceaun de noroc si sa primesc toate cartile gratis. sper sa ajung intr-o zi acasa si sa nu pot deschide usa pentru ca sunt prea multe carti. asa, hoarder style.

ne auzim maine, cand va spun ce mi-am comandat:| oooooooffffffffffffffff

voi aveti de gand sa va luati ceva?

Tuesday, October 15, 2013

bookshop visit: anthony frost

hello hello :*

pe majoritatea blogurilor livresti, in perioada asta toata lumea vorbeste despre carti horror. site-urile se intrec in clasamente care mai de care mai inspaimantatoare, in "currently reading" apar numai carti de groaza. asa ca am zis, de ce nu si eu? din moment ce anul asta o sa ma duc la prima petrecere de halloween cu costume, as putea la fel de bine sa si citesc ceva mai spooky.

asa ca am facut o vizita la anthony frost. ador libraria asta: pe langa faptul ca e aranjat minunat, au tot felul de idei si evenimente suuuuper cute. una din ele este un permanent book exchange. asa ca dupa ce mi-am ales doua carti pe care sa le cumpar, am si facut un schimb. Am dat "The Journal of Eva Morelli", pe care o castigasem pe goodreads si i-am gasit prietenului meu un comic book/graphic novel (care e diferenta?) cu star trek. el a fost super incantat, deci am fost si eu foarte mandra de schimb. aveau o groaza de carti frumoase, printre care si un volum din Game of Thrones. Pretty cool, right?

Sa recapitulam:

am cumparat asta:

                                                   

si asta: 


Am dat la schimb asta:

pentru asta: 




Binisor pentru o vizita scurta, nu? Voi ce carti scarry aveti in TBR?

Tuesday, October 8, 2013

book review: oscar si tanti roz

neata :*

azi vreau sa vorbim despre o carte micuta micuta micuta (atat de micuta ca am terminat-o in vreo 3 reprize scurte de citit, duminica): Oscar si Tanti Roz, de Eric-Emmanuel Schmitt (aparuta la noi la Humanitas) 

Cand am facut recenzia la The Fault in Our Stars mi-a fost sugerat sa citesc Oscar si Tanti Roz, am primit-o cadou, asa ca a trebuit neaparat sa ma apuc de ea. Si bine am facut. Mi-a placut la nebunie. A fost genul de carte care se ia dupa "esentele tari se tin in sticlute mici" sau cum o fi vorba aia. Pe cat e de scurta, pe atat e de emotionanta. 

Long story short: (defapt short story short, in fine): Oscar este un baietel pe moarte (deja ultimul tratament a esuat), care isi traieste ultimele zile din viata de parca ar fi ani. La sugestia lui Tanti Roz, o doamna care statea cu el, care ii ajunge prietena, isi numara zilele in decenii. Prin urmare, se stinge la varsta de 90 de ani (daca tin bine minte), dupa ce a trecut, ca orice om normal, prin viata: se "casatoreste" cu o colega de salon, are probleme in cuplu, capata intelepciunea varstei inaintate. Un alt aspect major e stilul: scrisori catre Dumnezeu, deoarece el este unul din putinele lucruri care i-au mai ramas.

Ce mi-a placut mie: am adorat ideea de zile numarate in decenii. Loved it! Daca la inceputul cartii Tanti Roz ii poveste despre un obicei pe care nu-l stiam (ultimele 12 zile din ani prevestesc cum vor fi lunile anului urmator, stiati?), apoi este introdusa numaratoarea asta. Mi se pare ca timpul este unul din personajele principale in carticica asta. Si ador "povestea" dintre Oscar si colega lui: e o iubire super simpla, intre un muribund si o fata care urmeaza sa se vindece, care, oricat ar fi de frumoasa, parca si doare putin: she basically moved on. he didn't. 

Exista si piesa de teatru, care, din cate am inteles, e foarte foarte buna. 

I-am dat clar pe Goodreads 5/5. 

Voi ati citit-o?


Sunday, October 6, 2013

book review: hotul de carti

neata neata :*

ce mai faceti? V-ati cutremurat? eu tocmai am terminat "hotul de carti" de markus zusak (aparuta la editura rao). stiu ca foarte multi dintre voi ati citit-o deja (motiv pentru care a trebuit s-o citesc si eu) asa ca o sa fiu scurta cu prezentarea :d

long story short: Liesel e o fetita orfana care ajunge la o familie adoptiva intr-un orasel din Germania, fix in timpul celui de-al doilea razboi mondial. pe langa propriile ei drame (fratele ei moare pe drum spre familia adoptiva), trebuie sa se confrunte si cu probleme sociale: tatal adoptiv (Papa - un super om) decide sa ascunda in pivnita casei un evreu. Creepy, nu? In tot acest timp, una din putinele ei alinari este cititul, dar cum nu era o perioada in care cartile se gaseau la orice colt de strada, majoritatea volumelor pe care le detine sunt furate. Inca un detaliu foarte foarte important: intreaga carte este narata de moarte. da, ati auzit bine, de moarte. Luand in considerare momentul in care se petrece actiunea, alegerea este super logica. Cand si daca Liesel se intalneste cu moartea, va las pe voi sa vedeti ;)

ce mi-a placut: plotul in sine: o fetita indragostita de lectura, care citeste orice (cine ar citi un dictionar?) in germania nazista. Mi se pare super interesanta perioada in general, dar in combinatia asta e si mai si. Ca personaje, e foarte greu sa n-o placi pe Liesel, si, cum am mai spus, mie mi-a placut la nebunie de Papa. Momentul in care rupe randurile sa hraneasca un evreu care marsaluia spre lagar mi s-a parut fabulos. Mi-a placut foarte mult ideea Mortii ca narator si modul in care este descrisa luarea sufletelor. Loved loved loved it :D

Va las mai jos trailerul filmului care apare toamna asta <3 br="" nbsp="">

Wednesday, October 2, 2013

obiceiuri livresti - tag

salut :*

recent am vazut pe youtube, la Bookables, un tag ft simpatic: reading habits. Am zis sa-i dam drumul si pe blogurile de la noi :D

1. Ai vreun loc preferat in casa in care citesti?

Da, in pat :)) Mai aveam si un bean bag absolut genial dar motanul meu l-a cam facut franjuri, deci trebuie sa-mi iau altul :-<

2. Semn de carte sau o hartiuta oarecare?

Fie semn de carte, fie memorie. Ador cartile care vin ele cu semne de carte, ca sa nu-mi mai bat capul :">

3. Poti sa te opresti din cittit brusc sau trebuie sa termini pagina/capitolul?

Trebuie sa ajung la o pagina din partea dreapta care se termina cu ., ?, , ... :)) stiu, sunt cam ciudata la faza asta, dar mi se pare ca asa tin cel mai bine minte unde am ramas :D

4. Citesti sau bei in timp ce citesti?

Doar beau ceai, cafea, ciocolata calda, chestii warm and fuzzy :D

5. Poti sa citesti in timp ce te uiti la TV sau asculti muzica?

Nu :(

6. Citesti cartile pe rand sau mai multe simultan? 

Pe rand. Pot sa citesc mai multe doar daca nu-s de fictiune :D Imi place sa intru intr-o poveste si sa ma concentrez doar pe ea.

7. Citesti doar acasa sau peste tot?

Peste tot: autobuz, metrou, cozi - you name it :D

8. Citesti cu voce tare sau in gand?

Ce intrebare e asta? Normal ca in gand :-s

9. Sari pagini?

Mai sar pagini cand e vorba de descrieri, dar de cele mai multe ori imi dau seama ca am ratat un detaliu important si ma intorc. fail :|

10. Scrii pe carti? 

Nu, niciodata, nici chiar cand aveam de insemnat chestii pentru romanele pe care le citeam pentru facultate. prefer sa-mi notez pe o foaie separata.


Cam asta a fost. Mi-ar placea sa stiu ce obiceiuri au Ralu, Furelise, Mythical Books, Vis sau Realitate, Some books are to be tasted  , dar oricine vrea tag-ul este invitat sa-l preia.

Pups

Read more: http://genuinecontent.blogspot.com/2013/02/JQuery-for-facebook-like-box-pop-up-widget-for-blogger.html#ixzz2Po9BCPk9