Wednesday, August 31, 2011

forgive me boyfriend



Doamne cat imi plac oamenii aia cu o atitudine “ce vrei ma? Uita-te la mine. Sunt perfect. Hai jet. Cine esti tu sa ma judeci pe mine?” si as da orice sa fiu si eu asa. Evident ca nu pot si de fiecare data cand fac vreo prostie imi ramane pe creier o mie de ani (cum ar fi lucrarea din clasa a 5-a la romana cand am zis ca irinuca are raie, nu caprele ei:”>)
Dar azi vreau sa vorbesc de greselile alea mult mai naspa pe care noi, fetele perfecte, le facem in relatiile noastre perfecte, cu iubitii nostri perfecti, care duc insa la o convietuire cat se poate de imperfecta:

1. Suntem prea posesive:
Stam toata ziua buna ziua de gat cu mr. right, nu lasam omul sa respire, il intrebam mereu ce faci? Cu cine esti? Unde esti? De cand esti? De ce esti? Dar de ce nu mi-ai spus ca o sa fii? Dar cu mine cand te mai vezi? Va recunoasteti?

2. Suntem prea cicalitoare:
Ai facut aia? Ti-ai platit taxele? Ai facut cumparaturi? Te-ai dus la ma-ta? Ce mai voia si aia? (ca mama niciodata nu face d-astea) mi-ai cumparat tampoane? Nu draga, nu d-astea! De cate ori sa-ti zic? Si ce sa mai stie bietul om cand tot ce are in cap sunt liste de sarcini, de cumparaturi, de locuri de vizitat si lucruri de facut?

3. Le subminam masculinitatea
Pisi, pisu, mitzi, pui, pufulet, soricel, cerulet. Serios? De ce doamne iarta-ma ar vrea un vlajgan de 2 metri si 140 de kg sa fie numit pufutlet? Ce e asa de pufos la baiatul ala? Nu mai zic ca daca ii mai zici asa si de fata cu prietenii lui, aia e. sau inca ceva: surprizutele pentru iubi, de ziua lui: mai o lumanarica, mai un trandafiras, o muzicuta romantica. Doamne iarta-ma. Sa ma anuntati cum va iese marele date:>

4. Facem mereu mereu comparatii
Da cum ti s-a parut tipa aia?:-? Nu avea sani misto? :-? Da sa stii ca gigel e mai dragut ca tine:-? Da sa stii ca ma-ta e mai naspa decat mama. Totul totul e o competite fantastica din care nu castiga absolute nimeni.

5. Ne simtim prea bine:
Stiti cum e cand ai o relatie asa de faina incat simti ca nimeni si nimic nu o poate strica? Cand te simti asa de bine incat n-ai niciun stress? Ala e momentul cand incepi sa nu mai plangi daca te vede in trening, sa iti permiti sa sari o sedinta la epilat, sa faci chestii icky la baie la el, sa casti fara sa pui mana la gura si sa fii crancky cand esti PMS-ing in loc sa te preface super happy si fresh

Eu ma fac vinovata de 2 constant si de inca 2 uneori. Ghiciti care?

Monday, August 29, 2011

pass it on


zi de lene, zi de lene. creierul meu functioneaza doar atat incat sa onorez o leapsa primita de la C.L.M, careia ii multumesc :*

sa vedem :-?

1.Sa incepem cu ceva simplu . Revista preferata . Argumentati
Elle. pai are articole faine, moda cat cuprinde si chestii normale si asa, mai high fashion, e destul de stufoasa si in lipsa de vogue...


2.Culoarea preferata .
rosu, mov, bej, chestii d-astea :d

3.Serialul preferat .
vai de mine...nu stiu:| cred ca asa all time sex and the city:-? si din ce e acum la TV Gossip Girl si How I Met Your Mother

4.Emisiunea preferata .
chestii d-alea tembele de pe travel&living, gen cake boss =p~


5.Cartea preferata .
pe aripile vantului cred:-?


6.Cantecul preferat .
Freelove, depeche mode


7.Filmul preferat .
Forrest Gump, A beautiful mind, etc...


8.Blogul preferat .
tot ce am la blogroll imi place ft mult :D preferat...chiar nu stiu:-?? simona tache maybe :-? si printesa urbana :-??


9.Cantaretul preferat .
prea lunga lista:-j


10 .Tara preferata .
angliaangliaangliaangliaangliaangliaangliaanglia!!!!!!! :">


leapsa merge mai departe la urmatoarele persoane:

Iulia
Diana
Eliisa
Rebeca C.
Matrioska

Saturday, August 27, 2011

SSB



cred ca stiti si voi ca cea mai buna metoda sa iesi din tristete e sa te inarmezi cu o tona de dulciuri, cu un pahar mare de cola si cu episoade din sex and the city, pe care le stii oricum pe dinafara, dar zici "daca mi-a scapat ceva?". de obicei nu scapa nimic, dar la fiecare vizionare incepi si tu "i couldn't help but wonder..."

asa si eu azi: ma uitam la un episod in care carrie vorbeste despre SSB: secret single behaviour si despre cum, chiar si cand esti cu cineva, ai nevoie de momentele alea dedicate doar tie, cand nu mai exista nimeni si nimic, cand un sarut nu-i cel mai frumos lucru care ti se poate intampla si cand mintea ta nu gandeste decat chestii care iti plac TIE!

eu am astfel de apucaturi duminica dimineata si ma tine pana pe la 11-12, cam asa si cuprinde cam asa:

- un dush rece urmat de cel putim jumatate de ora de dat cu o mie de creme si lotiuni
- o cafea mare cu toate prostiile in ea (frisca, inghetata, tot ce e dulce si ingrasa)
- fructe amestecate intr-un bol la fel de mare
- un elle sau cosmopolitan (depinde de saptamana) care nu te ajuta cu nimic, de care regreti ca ai dat banii cum le-ai terminat, dar care sunt ale naibii misto in timp
- muzica de obicei proasta, de care in mod normal mi-e jena, gen rihanna si pussycat dolls


cam asta sunt eu cand e vorba doar de MINE. in rest, sunt cea mai anti-girly persoana ever :D

voi aveti vreun SSB sau sunt eu singura ciudata?

marriage pre-life


zilele trecute rasfoiam facebook-ul si am dat de o fosta colega care se casatoreste. da, da, ati auzit bine, la 21 de ani! Nu mai zic ca o alta tipa din liceu a fost mireasa acum 2 ani, cred.

Frati-miu era complet socat: ba razand ba plangand zicea "cum frate sa-ti strici viata in halul asta?" si tind sa-i dau dreptate.

Don't get me wrong, nu sunt neaparat impotriva institutiei (desi cred ca juramintele ar trebui schimbate in "pana divortul ne va desparti" si cred ca ce dumnezeu uneste poate sa dezbine un judecator), dar eu am o problema mai mare cu varsta: 21 de ani? serios???? de cand nu mai e asta timpul iesitului in oras? al distratului? al invatatului? de cand au fost inlocuite shoturile cu scutece si barfele cu chilotii barbatului?

De ce acum? why not enjoy life a bit?

Thursday, August 25, 2011

shoot her down!


ca orice om proaspat iesit dintr-o stare proasta am chef de noi proiecte, proiectele si alte nebuneli (de parca o practica, o sesiune si perspectiva unui alt an cu 2 facultati nu e de ajuns). azi zburdam ca o albinuta din site in site pana am dat de unul de street fashion. sa nu radeti de mine, dar mie imi place sa ma uit la astea mai mult decat pe fashion TV. imi arata ca se poate frate sa fii super trendy si fara sa scrie chanel pe toate hainele tale.

eu nu ma imbrac asa de bine incat sa fiu vedeta unor siteuri ca astea si nici nu-s asa de fotogenica, dar mi-ar placea de mor sa fiu fotograf de street fashion. o singura problema am: cum sa ma duc eu la gigica sa-i zic "buna gigica, eu sunt irina, esti bestial imbracata azi. pot sa te trag intr-un cadru?" ma gandesc ca o sa-mi ia aparatul si o sa fuga cu el razand :| dar sunt o groaza de tipe imbracate bestial pe strada, dupa care intorc capul si ma izbesc de stalpi incercand sa le analizez tinutele (nu sunt ghei:)) )

voi ati avea tupeu sa va duceti asa la cineva pe strada?:-ss mi se pare asa de dragut :"> (NU sunt girly, vi se pare, plecati, lasati-ma, PA!!!:|)

Tuesday, August 23, 2011

don't tell me what I can't do!...


...a spus la un moment dat locke (din lost, pt cunoscatori) si sa mor de nu a fost asta singurul lucru din tot serialul care l-a facut oarecum suportabil.

eu una m-am saturat pana peste cap de oameni care iti tot zic "nu papusa, nu poti sa faci asta, da lasa, ca se gaseste ceva si pentru tine". sunt atatea motive pentru care esuam: suntem fete, suntem grase, suntem blonde si proaste, suntem prea inalte sau prea scunde, mereu se gaseste cineva care o sa zica chicotind "eu NU vreau sa te las sa fii fericit. NU vreau!!!!!".

ultimele luni au fost pentru mine iadul pe pamant (si de la caldura) in care mi s-a adus aminte constant ca tot ce fac e prost, ca n-am niciun drept sa decid asupra propriilor actiuni si ca ar fi foarte bine sa traiesc dupa normele altora. in general raspunsul meu la chestiile astea e ceva de genu "a, bine, crezi ca eu n-am dreptate? las' ca vedem noi" si fac tot ce vreau sa fac de 10 ori mai bine, mai repede, mai de tinut minte. si imiplicit ma consum de 10 ori mai mult decat pot duce.

pana acum cateva zile cand pur si simplu mi-a spus irina (da, am personalitate multipla) "fa, opreste-te, ca dai dracu ortu popii si mor si eu odata cu tine. ce facem aici?" si atunci am zis STOP, lucru pe care eu nu-l fac niciodata. si gata: fara drame, fara tinut de mana pe toata lumea, fara incercat sa fiu super human workaholic, gata! pentru ca mi-am dat seama ca in timp ce eu incerc sa multumesc pe toata lumea si imi toc toti nervii si risc sa mor de inima pana la 25 de ani, mai patimesc si altii pe langa mine. ce-i drept, pot sa-i numar pe degetele de la mana unui pirat, dar nu vreau sa-mi aduca nimeni trandafiri galbeni la mormant prea curand. (pe calea asta, thx cui se simte)

asa ca gata, de astazi oficial nu-mi mai pasa si am incredere in ce pot eu sa fac, cum vreau sa fac si cand vreau sa fac! am zis!

Friday, August 19, 2011

oh tres french



bai ma stiti doar: eu cu britanicii pana la moarte, imi curge porridge prin vene si am inima in forma de turn, asa ca mi se pare cat se poate de firesc sa nu-mi placa francezii.

ei bine logica e partial corecta in cazul asta: niciodata nu o sa renunt o invitatie in Franta (care se ofera?), o sa fiu mereu innebunita dupa produsele de patiserii si astept cu nerabdare iarna, cand o sa pot sa ma imbrac all french, cu bereta si tot tacamul.

cu toate astea, sa mor de nu-s snobi ma :)) pe bune acu. tot ce e french e classy, chic, cum mai vreti sa-i spuneti. ba ma lesi? ma uitam azi de dimineata la stiri si era un reportaj despre cinele romantice pe malul marii/lacului. si intrebau patronii restaurantelor ce le ofera clientilor iubareti. din blabla-on si blabla du blabla-frrrromage nu iesea ala. da ce nene? nu poti sa fii romantic cu o friptura si niste mici? de ce naiba tot ce aduce aminte de franta ne duce cu gandul la inimioare si romance? recunosc ca asta facea si pentru mine pana acum ceva vreme, cand deja totul a inceput sa mi se para ultra fortat. adica mai da-te frate-ncolo, ca suntem in Romania si iau masa cu Gigel, nu cu Pierre langa Turnul Eiffel.

si la acest meniu select trebuie NEAPARAT asortata o sampanie frantuzeasca, evident, cu atat de multe bule incat iti iei zborul.

spuneti-mi ca-s lipsita de gratie si feminitate daca vreti, dar zau ca prefer fish and chips pe ziar de la un nene gras si rosu decat o portie minuscula si fancy de la un bucatar inalt si slab care isi invarte mustatile :|

Thursday, August 18, 2011

despre farmecul lucrurilor plictisitoare


hai ca in ultima vreme prea am avut chef de mistocareli si prostii si grase. si pentru ca ma revolt impotriva lipsei de originalitati si plafonarii in mistocareli, o sa fiu complet banala pentru o zi si o sa va vorbesc despre farmecul lucrurilor plictisitoare.

se zice ca cheia (e intentionata cacofonia, va testam atentia) fericirii e sa iti placa ce faci, orice ar fi chestia aia.

1. mersul la facultate:

- poate fi asezonat cu o melodie cheery si o umbrela: ce alte instrumente mai bune ai nevoie? iei umbrela, o invarti, sari pe langa ea si te uiti zambind cum oamenii din statie isi fac cruci dupa cruci. eu cand v-am zis ca toti suntem dumnezeu nu m-ati crezut:D

2. spalatul vaselor:

- se ia una bucata burete vase, una bucata sticla detergent si se incepe a construi forma pe burete. de la inimioare, la casute, la soare, la flori, la ahem ahem (kinky stuff), orice e binevenit. e pentru o cauza nobila oricum:D

3. invatatul:

- aici din nou intra in scena partea artistica: eu una, pe langa faptul ca fac tot felul de comentarii cretine pe marginea foii (colegii mei stiu:">), daca am ceva de citit, zic pe tot felul de voci si maimutareli

4. dusul gunoiului:

- uite asta da activitate neplacuta. pute ca naiba si nu-ti aduce nicio satisfactie. solutia mea: in scurtul drum pana la ghena fac tot felul de scenarii pe baza unei povesti reale: cica odata o tipa le-a zis alor ei ca se duce cu gunoiul la ghena si nu s-a mai intors. de ce? a fugit cu gagica-su in lume. si la ghena avea lasate toooate bagajele. mama ce m-as duce si eu 8->

5. facutul patului:

- la mine asta e o aventura in sine: credeti ca e suficient sa iei patura si perna si sa le bagi in lada? guess again: problema cea mai mare e cum naiba imi iau motanul de pe patura fara sa-l scol:-? am incercat de toate: tras patura usor de sub el, se scoala, tras motanul de pe patura, se scoala, pus motanul cu tot cu patura in lada, se scoala, pus lada peste motan...va dati seama ce a iesit :))

ei bine, nu ca sunteti mai fericiti?

P.S: pentru o explicatie muuult mai buna va recomand cartea asta.

Monday, August 15, 2011

lista de ecsi



cine e pe blogul meu de ceva vreme stie deja ca eu sunt maaaare fan facebook. un pic cam prea mare, dar sa zicem.

mi-am dat seama zilele astea un alt motiv pentru care facebook-ul e mult deasupra hi5-ului (pt cei prea mici, hi5-ul a fost prima retea de socializare care a facut boom in romania) si anume: FIVE-URILE!!!!

mai tineti minte ce batalie era sa le aduni? hunk, party animal, cute, smart, best friend, hero birthday..... you name it, exista.
ce insa a enervat la culme copilul frustrat din mine, era five-ul de better half:| (sa stiti ca primeam zilnic cate 3, da?:-w)

serios acum: mi se pare ft misto ca facebook nu are asa ceva. ok, avem in a relationship, married, engaged, single whatever, dar cum s-a terminat relatia, click single si aia e, stergi 2 poze si e ca si cum nu ar fi existat.

5-urile de better half mi se par insa cea mai misto metoda de lista a fostilor prieteni. ca doamne fereste, nu puteai sa-l stergi, ca trebuia lumea sa vada cat esti tu de iubit/a, asa ca acel 5 dat la 2 zile dupa inceputul furtunos al relatiei de la 14 ani, ramanea in analele (ahahahahaha) internetilor forever. ce conta ca georgica vedea la tine alte 5-uri de better half? de parca nu avea si el de la gagicile de dinainte:-??

si asa orice lista de baieti cu care ai intrat in contact...amoros (fiecare dupa forma de manifestare preferata), pe hartie sau intr-un document ascuns bine in laptop, devine inutila cand poti accesa mult regretatul site pentru a-ti vedea trecutul insiruit in dreptul unei inimioare.

P.S: sa ma mai intreb de ce inimioara aia are 2 culori diferite? cumva majoritatea cuplurilor care si-au dat alea au dat un fail mizerabil? i'm just saying, nu cred in semne prevestitoare :D

Saturday, August 13, 2011

se uita obeza la mine


din nou ma vad in pozitia de a va sfatui sa NU mancati in timp ce vedeti clipul asta, dar imediat dupa sa o faceti. asta a fost cel putin reactia mea:

clipul si discutam dupa :D




cine a reusit sa reziste macar o bucatica si mai ales cine a vazut si clipul cu grasa e cu mine in echipa cand zic "wow:|"

slava domnului ca in romania inca nu se intampla chestiile astea la nivelul la care se intampla si in america, dar prea nu ne pasa deloc nici noua. parca obezii si anorexicii ar fi invizibili (ma rog, anorexicii chiar sunt, as in, literally:">) pentru noi. nu zic sa incepem si noi emisiuni de genul dr phil si oprah, dar o clinica mai de calitate, niste cabinete psihologice specializate, putin ajutor din partea presei nu cred ca ne-ar face rau. nu mai vorbesc despre cursuri de body confidence ca aici deja sunt prea optimista. ceva, orice:|

nu ca dupa astea 2 postari va place rau cum aratati?

PS: promit ca ma opresc cu astfel de articole :">

Thursday, August 11, 2011

gura - organul femeii



incep prin a va anunta ca zilele urmatoare o sa vedeti un mic bonus al postarii cu grase:d

asa, ca am trecut de partea administrativa, sa va povestesc cat de misogina am fost azi (inainte sa ajunga postul asta pe siteuri nesimtite:>): stateam eu chill la o cafea si o prajitura si am zis, din adancul sufletului, ca asa cum barbatii sunt definiti de marime si performanta, asa noi avem o masuratoare a fiintei noastre: marimea gurii.
primul lucru care va trece prin cap probabil e ca vorbim mult si prost. corect? eu zic ca da. eu una cel putin vorbesc foarte mult si de destule ori foarte prost. dar la ce glas de privighetoare,am, jur ca ar fi si pacat sa tac:-?? plus ca daca cea mai mare jignire pe care i-o poti aduce unui tip e sa te iei de prietenul lui (asa zic revistele!!!), greseala maxima pe care o poate face un tip e sa-i zica "da mai taci". moaaaaaaaaaa tu nu-mi zici mie sa tac:|


in al doilea rand, gura mea mare este tinta multor corporatii: nu doar ce bag in ea (gen produse herbalife), ci de la ruj (buze mari cer o cantitate mai mare de ruj) la pasta de dinti (dinti mari...ati prins poezia) si ce am fi noi fara marile corporatii?:-ss

concluzia mea este ca o femeie e atat de buna cat ii este marimea si performanta gurii. asta asa, ca sa nu se simta barbatii judecati fara rost. am sau n-am dreptate?

P.S: voi puteti sa va bagati pumnul in gura?:-s

Tuesday, August 9, 2011

mersul e supra-apreciat


dragii mei, imi pare rau pentru ce o sa va fac in postarea ce urmeaza, dar trebuie sa va prezint un subiect ce pe mine una m-a lasat masca:| ma stiti doar, eu mereu am urlat sus si tare pentru binele miscarii, al sportului si daca as putea as sta juma de zi pe terenul de tenis.

tot pe blog am mai urlat despre incredere in propria persoana, ingrijire si tot tacamul care ne face sa ne uitam in oglinda zicand "mirror mirror on the wall, who's the fairest of them all?" si sa vedem un mare "you are".

am dat totusi peste o...doamna care se ghideaza dupa acest al doilea sfat pana la extrem. narcisista ati spune. ei bine, nu. tipa vrea sa ajunga cea mai grasa femeie din lume, sa aiba vreo 500 de kg, cam asa. bravo ei ca-si iubeste grasimea, dar tipa predica despre cum e "walking is overrated". nu mai zic ca se vinde pe net la obsedati cu fetisuri cu grasane:-??

daca pana acum n-am avut nimic cu grasele, acum mi-e sila :| incercati sa va uitati macar la o bucatica si apoi, pofta buna :D





PS: dupa ce ati vazut aici, nu va vine sa urmati sfaturile astea?

Saturday, August 6, 2011

booky blog


Am preluat o leapsa extrem de "pe sufletul meu" de la Pumpkin Pie, care cere sa vorbim despre carti si autori si preferinte literare, tot tacamul.

Ideea e urmatoarea: Pentru această leapşă, înşiruie câte o carte preferată al cărei titlu începe cu câte o literă din alfabet. Dacă nu ai o carte pentru litere mai ciudate, cum ar fi Q, X sau K, o poţi înlocui cu o carte preferată care conţine acea literă în titlu. Ai voie să pui în lista ta şi cărţi care nu aparţin beletristicii.

A - Alice in tara minunilor,Carol Lewis
B - Macbeth, William Shakespeare
C - Corectii, Jonathan Franzen
D - David Copperfield, Charles Dickens
E - Exuvii, Simona Popescu
F - French Coca Cola, Claudia Golea
G - Gone with the Wind, Margaret Mitchell (am pus-o aici ca P-ul o sa fie luat cu o carte la fel de buna)
H - Harry Potter, J.K. Rowling
I - Iarna vrajbei noastre, John Steinback
I - Intoarcerea din rai, Mircea Eliade
J - ?
K - Anna Karenina, Lev Tolstoi
L - La raul Piedra am sezut si-am plans, Paolo Coelho
M - Ma numesc Rosu, Orhan Pamuk
N - Noapte de sanziene, Mircea Eliade
O - O pasare pe sarma, Ioana Nicolaie
P - Pamantul de sub talpile ei, Salman Rushdie
Q- ?
R - Ratacirile fetei nesabuite, Mario Vargas Llosa
S - Sa ucizi o pasare cantatoare, Harper Lee
Sh - Shalinar clovnul, Salma Rushdie
T - The interrogative mood, Pidgett Powell
Tz - O suta unu dalmatieni, Dodie Smith
U - Un diamant cat hotelul Ritz, Scott Fitsgerald
V - Un veac de singuratate, Gabriel Garcia Marquez
W - Newgate, London's Prototype of Hell, Stephen Halliday
X - ?
Y - Portretul lui Dorian Gray, Oscar Wilde
Z - Vrajitorul din Oz, L. Frank Baum



Dau leapsa mai departe:
Roxy
Corina
Sara
Melissa
Aira

Friday, August 5, 2011

meteodependenta sau feminitate?


as putea sa va zic "neata" la orice ora azi pentru ca vedeti prea bine ca cerul arata ca la 7, nu ca la 2 jumate. asa ca "buna dimi" dragi bloggeri.

astazi vom avea o lectie foarte interesanta despre vreme, barbati si absorbante. eu sunt profesoara voastra de astazi, iri, si sper sa avem un curs interesant.

sa incepem deci: vi s-a intamplat si voua banuiesc sa va uitati pe geam intr-o zi ca aceasta si sa va spuneti cu o voce sleita "n-am cheeeeeeeeeeef azi". corect? ei bine, in astfel de zile se recomanda sport, plimbari in parc, trebaluit prin casa si alte activitati care sa va scoata din monotonie! putem sa facem un program organizat daca vreti, una da cu aspiratorul, una gateste, cineva se duce la Cora si cateva norocoase se duc cu cainele la alergat. hai hai, ca puteti, fiti energice!!!!

deloc nu sunteti cooperante, fetelor. mai ca incep sa cred ca ati prefera sa stati frumos cu barbatul pe canapea si sa leneviti ca niste pisici. ntz ntz ntz. unde va e independenta???? unde este femeia puternica din voi? dezamagitor. :| si pentru cele care vor deci sa imi urmeze programul de curatenie, mai am un bonus: in scurtele pauze veti putea sa va uitati cum EL repara oltcitul din parcare:> eh, de asta ce mai ziceti? deci la treaba!

ok ok, fetele voastre imi spun ca e si o alta problema la mijloc: eeee, e problema noastra,a fetelor?;)) nebunelor ;)) dar ce conteaza??? celebrati-va feminitatea! dansati in pantaloni de un alb imaculat! mergeti si ovulati in toate cluburile din oras! (dar inainte faceti curaaaat!!!!)

pentru ca asta e o zi asa de frumoasa! va multumesc pentru atentie;;) vreo intrebare?:x

Wednesday, August 3, 2011

demisionez din functia de adult


guys, in mod normal nu preiau texte gasite pe net, dar asta e prea tare. deci NU eu am scris asta (desi mi-ar fi placut) si nici nu stiu cine a scris-o, doar am vazut-o pe facebook. lectura placuta si felicitarile mele autorului


Subsemnatul, va aduc la cunostinta intentia irevocabila de a demisiona oficial din functia de adult pe care o detin acum abuziv.

Dupa o analiza detaliata a situatiei, m-am hotarat sa ma retrag si sa preiau atributiile unui copil de sase ani, cu toate drepturile si indatoririle pe care le-am avut candva, dar la care am renuntat cu prea mare usurinta.


Vreau sa desenez cu creta colorata pe strada unde locuiesc, atunci cand trec oameni maturi si importanti spre serviciu, si sa nu-mi pese de stresul lor in lupta cu minutele si traficul care ii asteapta.

Vreau sa fiu mandru de trotineta mea cea rosie, fara sa ma interseze cat costa asigurarea pe anul viitor.

Vreau sa cred sincer ca bomboanele Tic-tac sunt mai bune decat banii, pentru ca le poti manca.

Vreau sa stau intins la umbra unui copac, cu un pahar de limonada in mana si cu ochii la norii pufosi care alearga pe cer, intrebandu-se cu uimire de ce adultii nu fac la fel.

Vreau sa ma intorc in trecut, la vremurile cand viata era simpla. Atunci cand tot ce stiam se rezuma la cele sapte culori, cinci poezii, zece cifre si vocea mamei care ma chema la masa cand nu imi era foame.

Vreau inapoi, atunci cand nu imi pasa de cat de putine lucruri stiam, pentru ca nici nu stiam cat de putine stiam.

Vreau sa cred, ca odinioara, ca totul pe lumea asta este fie gratuit, fie se poate cumpara cu pretul unei inghetate la pahar.

M-am maturizat prea mult si nici nu mai stiu cand m-am trezit mare. A fost cu siguranta un abuz si imi cer iertare.

Am ajuns astfel sa aflu ceea ce nu ar fi trebuit: razboaie si purificarii etnice, copii abuzati si copii murind de foame, divorturi, droguri in licee, prostitutie, justitie corupta, politicieni de mahala, biserici de homosexuali, frati invrajbiti fara bani, ura, barfa.

Am aflat despre materialism nedialectic si mame denaturate, care isi vand copilele de 12 ani unor animale cu chipuri de barbati, pentru un televizor de ocazie.

Ce s-a intamplat cu timpul cand aveam impresia ca moartea este un concept de poveste, ca doar imparatii batrani mor ca sa faca loc pe tron printilor tineri, casatoriti cu printese castigate in urma ultimei zmeiade?

Unde sunt anii cand mi se parea ca tot ce ti se putea intampla mai rau in lume era sa nu fii ales in echipa lui Menica repetentul, atunci cand jucam fotbal in spatele scolii?

Vreau sa ma reintorc la vremea cand toti copiii citeau carti folositoare, cand muzica era neotravita, cand televiziunea era pentru stiri si emisiuni de familie, fara sex explicit si violenta implicita la fiecare zece secunde.

Vreau desene animate cu Donald Duck, peripetii echipajului "Speranta", navigand cu "Toate panzele sus" si pe mama citindu-mi despre Iosif si fratii sai.

Ce bine era cand credeam, in naivitatea mea, ca toata lumea din jur este fericita deoarece eu eram fericit!

Promit solemn ca, imediat ce o sa-mi reiau atributiile de copil, o sa-mi petrec dupa-amiezile catarandu-ma in copaci, calarind bicicleta varului Cristi si citind Robinson Crusoe, ascuns in coliba injghebata din ramuri si frunze de fag, in spatele gradinii.

Imi iau angajamentul ca nu o sa imi pese de ratele casei, de facturile de telefon, curent, gaze, apa, gunoi, cablu Tv si Internet, asigurari pentru masini, asigurari de sanatate, taxe anuale de proprietate, credit-carduri, iarba netaiata, computerul virusat si faptul ca masina a inceput sa vrea la mecanic.

Va asigur ca nu o sa fiu pus in incurcatura atunci cand o sa fiu intrebat: "Ce-o sa te faci cand o sa cresti mare?", deoarece acum stiu: vreau sa fiu COPIL.

Gata cu plecatul la serviciu cand ar trebui sa dorm si sa-l visez pe Florin Piersic - Arap Alb, gata cu stirile despre teroristi, bombe si caderi de avioane.

Gata cu barfele anturajului, care nu-mi dau pace nici la biserica, gata cu hernia de disc, par grizonat, ochelari pierduti, medicamente scumpe si dinti de portelan.

Gata, stop, cedez! Demisionez din functia de ADULT. Vreau sa cred in sinceritatea zambetelor, nobletea vorbelor, o lume a cuvantului dat si respectat, a dreptatii, a pacii, a viselor implinite, a imaginatiei innobilate, a ingerilor buni si a omului dupa chipul si asemanarea Lui Dumnezeu.

Vreau sa am iarasi sase ani si jumatate. Fiti voi mari si importanti, si ocupati, si ingrijorati. Eu vreau sa cresc MIC!


P.S. Nu stiu cine a scris-o, dar, felicitarile mele!

Monday, August 1, 2011

cheaters gonna cheat


vorbeam ceva mai devreme cu o prietena despre inselat si prostii de genul. cine ma cunoaste, stie ca demult nu mai sunt o persoana care sa tina predici despre iubire si vise implinite. daca acum ceva ani ziceam "o doamne, cum se poate ca cineva sa faca asa ceva???" acum o vad ca pe ceva, daca nu normal, macar foarte probabil.

ce m-a cam pus pe ganduri a fost o replica de-a ei, cand a zis ca se mira de un tip ca nu a inselat in 6 ani de relatie. de cand naiba am ajuns sa ne miram ca cineva NU inseala? sa nu incepeti acum cu teorii de genul "barbatii nu pot fi fideli" sau mai stiu eu ce, dar intreb sincer, avem o gena a inselatului pe undeva? si daca da, faza cu barbatii e doar o constructie a unor feministe frustrate?

mai mult decat atat, daca tot e asa de firesc sa inselam, ar fi normal ca atunci cand suntem inselati sa privim lucrurile mai chill, corect? dar tot ni se strapunge sufletul cu o tzepusha atunci cand aflam ca partenerul nostru se tine de nebunii.

si ultima intrebare: de ce? rutina? curiozitate? lipsa de satisfactie? why the hell do we cheat?

Read more: http://genuinecontent.blogspot.com/2013/02/JQuery-for-facebook-like-box-pop-up-widget-for-blogger.html#ixzz2Po9BCPk9